Одбојкаши Војводине ће играти за други трофеј у сезони: У финалу Купа Србије шансе су пола-пола

Више је оних који нису могли ни да претпоставе да ће одбојкаши Војводине полусезону завршити са освојеним једним трофејом и приликом да се боре за други.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Новосађани су после прошле сезоне, у којој су им остале празне витрине, први пут након девет година, направили велики рез и подмладили екипу, убацивши у први тим своје јуниоре, уз оне који су већ имали сениорско искуство. На клупу је дошао Марко Наранчић, до тада тренер управо јуниорске екипе.

Почетак сезоне је био као из снова – у Суперкупу је савладан Партизан, бранилац сва три домаћа трофеја. Први пехар за црвено-беле био је додатни ветар у леђа, уз већ огромну мотивацију младих да се докажу и искористе указану шансу.

Новосађани су у среду опет били кобни по црно-беле и у узбудљивом реваншу полуфинала Купа Србије савладали су их у препуној сали Спенса 3:2, као и у првом сусрету у Земуну. Бранилац трофеја је тако заустављен у полуфиналу, а Војводина ће крајем фебруара против Младог радника из Пожаревца имати прилику да освоји други пехар.

– Да нам је било ко у августу када смо почели припреме за ову сезону рекао „освојићете Суперкуп и бићете у финалу Купа Србије” сви бисмо потписали. Финале је далеко, а и ово је велики резултат за нас. Ривал нам је Пожаревац, а ми генерално играмо слабије са екипама против којих смо фаворити, тако да ће ту бити 50-50 шансе – рекао је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

Сви играчи су у завршници петог сета, били одважни у нападу и на сервису.

– Ако хоћете да победите морате да се ослоните на себе, да преузмете одговорност и да урадите тако нешто за добробит тима – додао је Наранчић. 


Милановић: Публика носила до победе

Матија Милановић, ком је пре почетка дуела са Партизаном, уручено признање за најперспективијег играча у 2023.  у избору Одбојкашког савеза Србије, захвалио се навијачима на великој подршци.

– Били смо још више мотивисани да победимо када смо видели колико је људи дошло да нас подржи и они су нам дали додатну снагу. Било је тешко вратити се после два изгубљена сета, али веровали смо у тријумф – рекао је дизач Војводине. 


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести