Мила Ђорђевић из Срема најефикаснији дизач Суперлиге: Екипа „кликнула”, успех очекиван

Одбојкашице Срема из Сремске Митровице су најпријатније изненађење Суперлиге, а до тог епитета водила их је одлична тимска игра, добра енергија и најзначајније појачање, Мила Ђорђевић.
odbojka
Фото: Филип Савић

Екипа Николе Капрића полусезону је завршила на шестом месту на табели, парирајући свим фаворитима, победивши Уб и суботички Спартак.

Мила Ђорђевић, родом из Пирота, се осим одличне организације игре истакла и поентерски па је најефикаснији дизач домаћег првенства.

Просечно је постизала осам поена по утакмици. У последњем сусрету у 2023. години против Омладинца имала је 10 поена (пет из напада, четири из блока и један ас сервис) и заслужила МВП признање за децембар.

– Ово ми је прво индивидуално признање. Драго ми је што је стигло у том термину, па је био заиста леп завршетак године. Награда је дошла таман као „пакетић” – рекла је за „Дневник” Мила Ђорђевић.

Мила је дуго играла у Црвеној звезди, а прошле сезоне је била у словеначком Калциту. Са оба тима је у претходне две године освајала титуле првака државе. По повратку у српску одбојку очекивала је добре резултате Срема.

– Председник клуба је приликом позива алудирао да ће бити добра сезона, да очекује да ће екипа „кликнути” и изгледати много боље него претходних година и на основу тога је и дошло до нашег договора. Да ми нисмо „кликнуле” тимски, да немамо овакву енергију на терену и ван њега, не би се десили овакви успеси. Многе екипе и са неким великим играчицама и познатим именима не успевају да направе већи резултат. За сада смо стварно тим и то је главни разлог за добре игре и лепе резултате и то је знак да се гради самопоуздање – објаснила је Мила.  


Најдража победа у Суботици

Мили Ђорђевић је најдража победа у првом делу сезоне против Спартака у Суботици 3:1.

– Тријмф над Убом јесте драг и значајан, али смо имале доста осцилација. У Суботици смо одиграле најквалитетније. То гостовање је увек свима тешко и драго ми је што смо одиграле прилично лагано – рекла је Ђорђевићева.


У наставку сезоне је реално да се обезбеди плеј-оф.

– Екипе су сада свесне нашег квалитета, да можемо да одиграмо на високом нивоу и сигурно ће бити теже, јер смо до сада можда донекле могле на неко изненађење да прођемо. У наставку ће се тимови боље спремати за нас, што је нама већи залогај, али и мотивација да радимо више. ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове одскачу, али са осталим ривалима можемо да играмо и победимо – поручила је Мила Ђорђевић.

К. Бугарски

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести