Матија Милановић, најперспективнији одбојкаш у 2023. години: Војводина увек иде на победу

Одбојкашки савез Србије је признање за најперспективнијег играча у 2023. години доделио дизачу новосадске Војводине, 18-годишњем Матији Милановићу.
odbojka
Фото: Филип Бакић

У подмлађеном саставу тренера Марка Наранчића, Милановић је први креатор игре и ту улогу одрађује на високом нивоу.

– Хвала Одбојкашком савезу Србије. Награда ми представља ветар у леђа. Не бих могао то да постигнем без екипе и саиграча – рекао је Милановић.

Он признање примио је пре реванша полуфинала Купа Србије са Партизаном у Спенсу. Уз то, крај године је украсила и победа над црно-белима и пласман у финале, у ком ће се Новосађани, крајем фебруара, састати с Младим радником из Пожаревца.

– Сви су за нас говорили да немамо никаквих шанси ове сезоне, али, наравно, ми увек идемо на победу и трофеј. Војводина је такав клуб. Надамо се да ћемо вратити пехар купа у Нови Сад – додао је млади дизач.

По његовом мишљењу, најбоље партије које је пружио у овој полусезони биле су управо против Партизана.

– То су утакмица Суперкупа на почетку такмичарске године и сада, у реваншу полуфинала Купа Србије.

Са 17 година Милановић је дебитовао у сениорској екипи Новосађана, добијао је минутажу и у Лиги шампиона, па каже да је напредак био очекиван.

– Самим тим што сам прошле сезоне од тадашњег тренера Слободана Бошкана добио прилику да заиграм у првом тиму, дао сам све од себе да му се одужим, тренирао сам и радио још више и резултат је дошао.

Трофеји нису били постављени као императив пред тим Марка Наранчића, који треба да се развија и напредује како би у следећим сезонама достигао врхунац. Међутим, у витринама је већ Суперкуп, а смеши се и национални куп.  

– Нама тренер говори да немамо никакав притисак, али увек идемо на победу и зато играмо овако добро – поручио је Матија Милановић.


Нема лаких противника

Млади састав црвено-белих је добро одрадио прва три месеца у новој сезони, једино му је бољка та што је против слабијих од себе на папиру пружао слабије партије.

– И раније сам говорио да за нас нема лаких противника, без обзира на то што смо можда фаворити. Могуће је да у тим утакмицама будемо опуштенији, а противници, поготово старији и искуснији играчи, виде прилику и искористе је - објаснио је Милановић.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести