Лука Станковић, одбојкаш Војводине, МВП октобра: Дошло је наших пет минута

После пехара Суперкупа у редове Одбојкашког клуба Војводина од почетка сезоне стигла је и друга награда, појединачна.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Коректор Лука Станковић добио је МВП признање за октобар у избору Суперлиге Србије. Перспективни 18-годишњак из Брчког, дебитовао је у дресу првог тима црвено-белих за које је играо претходне три године у свим млађим категоријама.

Сада је првог месеца у новој сезони водио Новосађане до идеалног скора од три победе, уз просечно постигнутих 16 поена по утакмици и реализацију напада од 50,33 одсто. Био је и најбољи поентер (22 поена) у Суперкупу када је Војводина савладала Партизан 3:1.

– Добро смо почели сезону, освојили смо први трофеј и ово је награда за целу екипу. Многи нису веровали у нас, али ми смо одмах „показали зубе”. У ову сезону смо ушли као аутсајдери, а и даље смо у неким дуелима, мада смо до сада показали да можемо добро да одиграмо у кључним тренуцима, јер имамо максимално озбиљан приступ свакој утакмици – рекао је Лука Станковић.

Управо је дуел Суперкупа младом коректору најдражи у досадашњем делу сезоне.

– Нико није веровао да можемо до победе и пехара, сем нас самих, стручног штаба и управе. Драго ми је што смо у Крушевцу били бољи од Партизана за који је навијала већина у хали. Најтежа утакмица ми је пораз од Црвене звезде у првенству од 3:0 у Београду. Међутим, чекали смо их код куће после само три дана, показали смо право лице и победили у важнијем сусрету, четвртфиналу Купа Србије – описао је Станковић.

Одиграла је Војводина сјајно и у Европи. Елиминисала је украјински Житомир и пласирала се у шеснаестину финала ЦЕВ купа. Према речима Станковића, евидентан је напредак целог тима.

– Свако од нас је напредовао индивидуално, па је самим тим и екипа. Прошле године смо били у јуниорима и доласком у први тим тражи се бржа игра, далеко прецизнија и сигурнија. Успевамо да играмо тако, радимо на томе на сваком тренингу и морало је да дође наших пет минута – поручио је Лука Станковић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести