ХЛАДАН ТУШ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА: Први пораз одбојкаша Војводине у 2024. години, Карађорђе до убедљиве победе у Спенсу

После шест узастопних победа у другом делу сезоне и од почетка 2024. године, одбојкаши Војводине доживели су пораз од Карађорђа у 18. колу Суперлиге и то пет дана пред финале Купа Србије у ком се састају са Младим радником.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Новосађани су морали да пруже руке екипи из Тополе која их је овог пута надиграла у Спенсу и реванширала им се за пораз на њиховом терену у првом међусобном сусрету, када су изабраници Марка Наранчића славили у тај–брејку. Црвено–бели су сада на скору од 13 тријумфа и пет пораза.

Овог пута Карађорђе је био и те како мотивисан и одлучан да слави на тешком гостовању. Играли су гости на максимуму и заслужено однели три бода из Новог Сада.

Добро су Новосађани почели дуел, имали су иницијативу, повели 15:12, али уз доста грешака. У егал завршници су, међутим, посустали (22:22). Гости су везали три поена и решили посао у своју корист за 1:0.

Био је Карађорђе у налету, одмах повео већом разликом 15:8. Нису уродиле плодом измене Наранчића и тајм–аути, а Воша је пред крај успела само да умањи заостатак и нашла се на корак од пораза.

Дала је све од себе да остане у утакмици. Играла је у „петој брзини“, повела 11:4. Држала је ствари у својим рукама, али није било опуштања. Карађорђе је вребао шансу и сигурним кораком је отопио предност домаћина. У финишу је успео да преокрене и стигне до меч лопте (24:23).

Бајандић је осујетио први покушај Тополчана, али је Вемић режирао нову предност гостију (25:24). Нажалост, Станковић је лопту послао у аут и тако помогао Карађорђу да тријумфује.

Војводина у недељу игра за други трофеј ове сезоне и у финалу Купа Србије састаће се са Младим радником из Пожаревца.


Војводина – Карађорђе 0:3 (22:25, 20:25, 24:26)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 150, судије: Рогић (Београд), Радовановић (Стара Пазова).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 11, Милановић 1, Негић (либеро), Рудић 7, Елезовић, Убипарип 4, Мишковић, Станковић 15, Кокеза 1, Кисић 1, Дакић, Савовски 1, Копитић.

КАРАЂОРЂЕ: Антић, Радовић, Вујовић 5, Вемић 2, Смиљанић (либеро), Сташевић (либеро), Пришић, Шормаз, Станић, Радовановић, Бошњак 7, Надаждин 16, Бојовић 10, Бекрић 16.


К. Бугарски

Суперлига – 18. коло

Млади радник – Партизан 1:3

Војводина – Карађорђе 0:3

Среда

Борац (С) – Раднички (17)

Петак

Ниш – Црвена звезда (17)

Рибница – Спартак (С) (19)

Субота

Јединство (СП) – Таково (19)

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести