(ФОТО) ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА ЛИГУ НАЦИЈА – Колаковић: Последња шанса за ОИ у Паризу

Одбојкаши Србије окупили су се у понедељак у београдском хотелу „М” и почели припреме за Лигу нација.
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

„Орлове” је поздравио председник Одбојкашког савеза Србије, Ђула Мештер, а селектору Игору Колаковићу на располагању је 12 играча, док неки и даље имају обавезе у клубовима и накнадно ће се одазвати.

Репрезентација би требало да буде комплетна 1. маја. Сениори Србије ће тренирати у сали Завода за спорт и медицине спорта у Кошутњаку, а 10. маја ће отпутовати у Италију, где ће одиграти две пријатељске утакмице, против Аргентине и домаћина, а тада ће се екипи придружити Марко Подрашчанин, који ће са Трентином играти финале Лиге шампиона.

Зна се да је овогодишњи циљ Србије пласман на Олимпијске игре у Париз, кроз Лигу нација.

Фото: Одбојкашки савез Србије

– Ово такмичење нам је последња шанса, 12 великих утакмица за нас. Имамо своје циљеве, снове... Знам да нам је Куба за петама, такође Иран, Холандија и Турска. И они имају своје амбиције. Велики је улог - Олимпијске игре. Надам се да ћемо се у следећих месец дана довољно освежити и спремити за оно што је пред нама. Нико од играча не прескаче ниједан турнир, сви су у погону. Читаву годину смо подгревали атмосферу међусобним контактима. То је добра страна ове Лиге нација, коначно играмо у пуном саставу – рекао је Колаковић.

Упитан је селектор да ли постоји притисак?

– Наша жеља је свакако да се ова генерација пласира на Олимпијске игре. Играчи су то заслужили резултатима, играма у претходном периоду... Пропустили смо два олимпијска циклуса. Без притиска је тешко играти, сигурно да постоји – додао је Колаковић.

Фото: Одбојкашки савез Србије

Србија ће у Лиги нација играти у Бразилу, Канади и Словенији.


На располагању 12 играча

Селектор Игор Колаковић имаће на располагању најпре 12 играча – техничаре Вука Тодоровића и Матију Милановића, коректоре Николу Мељанца и Луку Станковића, либера Милорада Капура и Душана Јовића, блокере Александра Недељковића, Немању Машуловића и Андреја Рудића и примаче Павла Перића, Вељка Машуловића и Давидеа Ковача.


Фото: Одбојкашки савез Србије

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести