Енергетски пад одбојкаша Војводине: Рестарт за трећи пик форме

Моменти у којима су одиграли добро у дербију са Радничким дају одбојкашима Војводине мотив да наставе са радом и пробају да трећи пут ове сезоне подигну форму за најважније дуеле.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Новосађани су у Спенсу изгубили од Крагујевчана 1:3 (22:25, 23:25, 25:22, 16:25) у 20. колу Суперлиге, што им је трећи везани пораз у првенству.

У међувремену су, после првог од Карађорђа, освојили Куп Србије, други трофеј у сезони после Суперкупа, па је у следећем дуелу, против суботичког Спартака уследила и очекивано слаба игра, која се приказала и сада са Радничким, другопласираним тимом на табели.   

– Дефинитивно имамо пад, али не бих рекао у форми, него више енергетски. Ми смо прошли кроз један еуфоричан и тежак период, у нашим витринама су два трофеја. Са оваквим саставом морамо да имамо ростер који ће то ментално да изнесе, да дође да једну овако тешку и јаку утакмицу, а да буде припремљен најпре психички, па физички, а и да нас заобићу повреде – рекао је капитен Војводине Жарко Кисић.

Црвено-бели нису успели да тако припремљени уђу у овај дуел, али су имали добре тренутке.

– И то је оно за шта треба да се „ухватимо“ и да надоградимо поново. Морамо опет да направимо рестарт, да дођемо до нашег даха и игре какву смо имали од почетка лиге и до финала купа – додао је Кисић.

Војводина до почетка плеј–офа има још две утакмице. У следећој гостује Борцу у Старчеву, а у последњој код куће чека Рибницу.

– Нервозни смо били од старта утакмице, сваки сет смо јако лоше почињали, а Раднички је правио предност од пет, шет поена и то је јако тешко јурити. Уз то, примачима дефинитивно није био дан, били смо принуђени да играмо на пола мреже, што је јако тешко, тако да нисмо имали ни теоретске шансе да победимо сјајну ривала. Радимо све на томе да момке „подигнемо”, али ми смо током сезоне већ имали два пика форме, када смо на почетку узели Суперкуп и сада куп, а дали ћемо успети и трећи пут за кратко време то ћемо видети. За мене је ово све нормално, али у овом периоду ово дефитиниво није наша најбоља игра – објаснио је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

На почетку дербија са Радничким Новосађане је задесио пех, јер је скочни зглоб повредио први либеро Стефан Негић.

К. Бугарски

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести