Међународно првенство у преферансу

У Кањижи ће се 16. 17. и 18. маја одржати треће међународно првенство у преферансу. Ово лепо бањско место на северу Бачке, тих дана, биће центар преферанса.

Заправо, то је скуп најбољих, пасионираних играча,  који негују оно што је најбоље и најлепше  у овој древној игри, која, попут шаха и бриyа, годинама настоји да постане трећа  специјална спортска олимпијска дисциплина. Како је предузимљивим организаторима из месног Преферанс клуба Кањижа, потом људи из Савеза клубова играча преферанса (СКИП) Војводине, уз пуну подршку локалне самоуправе, пошло за руком да организују турнир највишег рејтинга? 

Ево шта је пресудило да се Кањижа прочује по турниру о коме се читаве године прича међу заљубљеницима атрактивне игре картама. - Поред изванредног бањског амбијента варошице, пецарошког језера Фишманија и салаша Тандари  (на путу за Мартонош), то су  висина награда за десет најбољих играча и три играчице, у које улази цео износ котизација од по 5.000 динара за учешће. 

Тиме се не може похвалити ни један турнир у Србији, који за собом има далеко дужу традицију. Потом, ту су гостољубивост домаћина, врхунске угоститељске услуге, смештај, такмичарска атмосфера играча с целог подручја наше земље и суседних држава. Наравно, поред новчаних, ту су и посебне робне награде за најстаријег и најмлађег учесника, као и други интересантни садржаји – каже председник организационог одбора турнира Душан Хајдин.

Он позива потенцијалне учеснике да му се благовремено (седам дана раније) најаве телефоном: 063 585 085 и 065 87 44 377 (Миле Чобанов).  

А. Лудошки
 

EUR/RSD 117.0403
Најновије вести