ВОША СУТРА ПРОТИВ ПОДГОРИЦЕ У ПОЛУФИНАЛУ АБА 2 ЛИГЕ Ривал екипа у најбољој форми

После пораза од ФМП-а, кошаркаше Војводине очекује главни изазов – да наставе са врхунским партијама у АБА 2 лиги.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

То неће бити лако, с обзиром на то да ће сутра од 17 часова у Подгорици одмерити снаге против истоимене екипе у првом дуелу полуфиналне серије.

Капитен Новосађана Марко Љубичић анализирао је предстојећи окршај.

– Улазак у полуфинале АБА 2 лиге сигурно представља велики успех нашег клуба. Пре почетка сезоне, нико се овим успесима није надао. Ове године бележимо резултате изван свих очекивања, а самим тим желимо и да наставимо у том ритму. Да би се то десило, морамо да будемо фокусирани на све задатке које испред нас поставља стручни штаб. Подгорица нам је нанела пораз у АБА 2 лиги и због тога смо сигурно још опрезнији на оно што нас чека на њиховом терену. Гледамо искључиво себе, бавимо се нама и оним што се тражи од нас. Радујем се гостовању – истакао је Љубичић.

Стратег Војводине Милош Исаков-Ковачевић сличног је размишљања.

– Тим су који је тренутно у најбољој форми од свих учесника полуфинала. То потврђује и чињеница да су у обе утакмице против Златибора постигли преко 100 поена. Дефанзивна транзиција и контрола скока, пре свега у дефанзиви морају да буду на веома високом нивоу у оба меча против ривала. Добар спејсинг у нападу и што мање изгубљених лопти су, такође важни како бисмо омогућили себи да кроз позициону одбрану наметнемо наш ритам игре – рекао је млади стручњак.

Све серије завршнице АБА 2 лиге играју се по систему једна утакмица у гостима и једна код куће, након чега се броји укупан кош количник. У другом полуфиналу састају се МЗТ и Спартак.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести