ВЛАДИМИР ЈОВАНОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ХЕЛИОСОМ Предност од 13 поена није гарант

Суботичани на корак од полуфинала.
Kansai Helios
Фото: Kansai Helios

Кошаркаши Спартака сутра од 20 часова у хали "Дудова шума" у Суботици дочекују Хелиос у другом сусрету четвртфиналне серије АБА 2 лиге. Екипа Владимира Јовановића покушаће да одбрани 13 разлике из првог дуела у Домжалама и на тај начин се пласира у полуфинале регионалног такмичења. Да таква залиха није повод за опуштање истакао је стратег Суботичана.

- Играње на разлику је притисак за себе. Предност од 13 поена није никакав гарант, ни много већа разлика ништа не гарантује. Фаворити смо, али ни у првој утакмици нисам био скроз задовољан, не зато што смо играли неквалитетно, него зато што можемо боље у свим сегментима. Очекујем реакцију на тренутак у коме смо се нашли. Знам које капацитете имамо што се тиче енергије као и саме кошарке које до краја нисмо показали у Словенији. Сигуран сам да се Хелиос неће предати, дошли су јуче, као и ми у Словенију, два дана раније што показује озбиљност. Хелиос је спој младости и искуства, могу да буду опасни ако нас ухвате на “спавању”. Потребан нам је висок ниво енергије и концентрације - рекао је тренер Спартака.

Потом се осврнуо и на друго место на крају сезоне у Кошаркашкој лиги Србије.

- Изузетно сам задовољан. Имао сам свесрдну подршку људи у клубу за доношење одлука које су по мом личном искуству и мишљењу добре за тим. То није уобичајено за сваки клуб. Могло је и боље, али имали смо неки ненормалан распоред, чему смо и сами кумовали. Није то алиби, али мотивација и енергија морају да буду на врхунском нивоу свака три дана. Они који су уморни више нису овде - јасан је био некадашњи стратег Партизана.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести