ВОША ОСЦИЛИРАЛА И НАДИГРАЛА СУТЈЕСКУ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ АБА 2 ЛИГЕ

Захваљујући врхунском првом полувремену, у којем су стекли залиху од 25 поена, кошаркаши Војводине су и други пут савладали Сутјеску у четвртфиналној серији АБА 2 лиге и пласирали се у полуфинале такмичења.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Новосађанима је било потребно да одбране пет разлике на домаћем паркету, како би прошли даље.

Уводни квартал обележила је доминација Џереда Канингема, који је у последње време у врхунској форми. Вошин Американац био је маестралан у игри један на један, док је и дефанзива новосадског састава функционисала на високом нивоу.

Захваљујући томе, домаћи тим је прву четвртину завршио са плус девет - 20:11. Није си ту зауставио. Јако је било тешко Никшићанима да поентирају, на шта су чекали три минута у другом делу игре. За то време, актуелни првак Кошаркашке лиге Србије затрпавао је кош гостију, како с поља, ефикасним шутем, тако и игром са ниског поста.

Превласт у скоку била је евидентна и када се све то узме у обзир, вођство Војводине од плус 25 на полувремену био је реалан однос снага на паркету (48:23). Добра вест је и што се Лука Ашћерић вратио после нешто дужег одсуства и уписао прве минуте.

У наставку је виђена слаба игра екипе Милоша Исаков-Ковачевића, која је Сутјесци дозволила серију 15:2. Напад је био индолентан и безидејан, да би уласком Канингема и чвршћој дефанзиви на Филипу Баровићу, домаћи опет дошли до даха и плус 16 пред четврту деоницу.

У последњих 10 минута улогу егзекутора имао је сјајни Урош Бањац. Прво је руку наместио са "пенала", након чега је погодио две тројке и одбио последњи налет Сутјеске. На тај начин, Војводина се, после победе у првом дуелу са 89:84, пласирала у полуфинале, у којем ће снаге одмерити са Подгорицом, која је била боља од Златибора у оба окршаја.

Распоред двомеча бића ускоро познат.

В. М. Петровић

Фото: Ф. Бакић

Војводина - Сутјеска 81:70 (20:11, 28:12, 12:21, 21:26)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 600, судије: Д. Јавор, Е. Јавор, Петек.

ВОЈВОДИНА: Канингем 20, Бањац 12, Недељков, Љубичић 4, Ракићевић 10, Заграђанин 3, Бумбић 5, Савић 8, Николић 7, Ашћерић 5, Џонсон 2, Вучетић 5.

СУТЈЕСКА: Горановић 3, Баровић 8, Кочовић 5, Ђуришић, Вулевић 7, Вујовић 7, Спасојевић 13, Томашевић 4, Војиновић 11, Јовић, Митровић 12, Оташевић.

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести