ТЕЖАК ПОРАЗ У ПОДГОРИЦИ Воша пред елиминацијом

Све што су могли да погоде, кошаркаши Подгорице погодили су и на крају са убедљивих плус 18 савладали Војводину у првом дуелу полуфиналне серије АБА 2 лиге. Сада је пред тимом са севера Србије тежак задатак, да 2. маја надокнаде ту разлику и пласирају се у борбу за титулу.
Подгорица (Саша Јанковић)
Фото: Подгорица (Саша Јанковић)

Јасан је био план Новосађана да оптерете Брендона Слаја на почетку и да преко ниског поста направе предност. То су углавном и успевали, са тим што на другој страни паркета нису били на нивоу. Односно, Подгорица је била изврсна. И једни и други су шутирали у високим процентима, тако да је виђен велики број поена на крају уводне деонице (25:25).

Иста прича виђена је и у другом кварталу, у којем је домаћи тим претио да оде на нешто веће вођство, да би серија Василија Вучетића поново приближила Војводину. Могла је екипа Милоша Исаков-Ковачевића и до предности, али је била веома лоша са линије за слободна бацања. Тек два поготка из седам покушаја није било довољно новосадском тиму за вођство на полувремену (46:47).

Веома слабо су гости отворили трећу деоницу, пошто су уписали тек пет поена за пет минута. За то време, Подгорица се није заустављала, већ је наставила да погађа и тешке и отворене шутеве. У једном моменту, кокетирала је са двоцифреном предношћу, тако да су ствари биле и те како озбиљне за Војводину. До тога су домаћи и дошли после поена Филипа Анђушића, најбољег играча Подгорице до тада.

Уместо да се првак Кошаркашке лиге Србије подигне, све је дубље тонуо у понор. Нису Новосађани могли да зауставе кола, која су кренула низбрдо и на крају су доживели убедљив пораз, који би могао да их кошта финала регионалног такмичења и сна о АБА 1 лиги.

В. М. Петровић

Подгорица - Војводина 98:80 (25:25, 22:21, 22:15, 29:19)

ПОДГОРИЦА: Бемакс арена, гледалаца: 400, судије: Хаџић, Мајкић, Терлевић.

ПОДГОРИЦА: Кунц 26, Ивановић, Анђушић 16, Петров 17, Кљајевић 14, Чарапић 3, Вујисић 5, Брновић 7, Жижић, Вукчевић, Лацмановић, Слај 10.

ВОЈВОДИНА: Канингем 9, Бањац 13, Недељков, Љубичић 3, Ракићевић 7, Заграђанин, Бумбић 5, Савић 4, Николић 11, Ашћерић 6, Џонсон 9, Вучетић 13.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести