Жоц указао, СУДИЈЕ „ПРИЗНАЛЕ” Три грешке на штету Партизана, Грк „копирао” АТАМАНА (видео)

Кошаркашки дерби у АБА лиги између Црвене звезде и Партизана изазвао је много буре.
Танјуг/Сава Радовановић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Црвено-бели су славили после велике драме са 88:86, а дан после, једна од главних тема у кошаркашким форумима и међу навијачима је суђење.

Жалбе стижу са обе стране, а како је пренео Спорт Клуб, арбитри Саша Пукл, Урош Обркнежевић и Јосип Радојковић су још током сусрета тренеру Жељку Обрадовићу и свима на клупи Партизана признали поједине грешке, којих је било на претек.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vladan Tegeltija (@tegeltijavladan)

Радило се о три баш очигледна детаља од којих нису могли „побећи”.

Први је непризната тројка Џејмса Нанелија због досуђене техничке грешке Јанису Сферопулосу, што се десило код резултата 70:54 на 27 секунди пре краја треће четвртине.

Други пропуст је пети прекршај Пи Џеју Доужеру у 24. минуту а последњи, недосуђен прекршај над Алексом Аврамовићем на 2:53 минута пре краја код вођства црвено-белих 81:73.

Потом, било је још детаља које судије нису признале после интервенције са клупе црно-белих: нпр, ударање Митровића у лице Каминског и разбијена аркада није окарактерисана као намеран или груб фаул. Провоцирање Ледеја од стране играча Звезде било је очигледно из авиона као и досуђена прва намерна лична грешка (постављање Недовића)...

Шта тек рећи о расистичким увредама и гађању предметима грача Партизана Ледеја...

Правило Евролиге, а самим тим и АБА лиге од ове сезоне, каже да арбитри не смеју да прекидају контранапад тако што ће досудити техничку грешку, већ морају да сачекају епилог и тек онда реагују.

Правило је међу љубитељима кошарке познатије као "Атаманово правило", јер је садашњи тренер Панатинаикоса био познат по томе да прави испаде када је противнички тим у контри.

Dnevnik.rs/М. К./B92.net/Sport Klub

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести