ПРЕД ОДЛУЧУЈУЋИ ДУЕЛ ПРОТИВ ПОДГОРИЦЕ Воши потребно мало чудо

Све стаје у једну утакмицу.
Саша Јанковић (Подгорица)
Фото: Саша Јанковић (Подгорица)

Изузетно успешан досадашњи ток сезоне кошаркаша Војводине могао би једним делом да падне у други план, уколико Новосађани не успеју да надоместе заостатак од 18 поена из прве утакмице полуфинала АБА 2 лиге против Подгорице. 

Црногорски састав је у поменутом окршају одиграо изузетно квалитетно, убацио прваку Кошаркашке лиге Србије чак 98 поена и потврдио због чега су екипа у најбољој форми у такмичењу. 

Све то Новосађани ће морати да неутралишу, како би избегли рану елиминацију и наставили да крче пут према финалу и потенцијално, освајању трофеја и АБА лиги.

Крилни кошаркаш Војводине Стефан Савић истакао је шта ће бити пресудно пред наредни дуел, који представља највећи изазов за његов тим од почетка сезоне.

- Најбитнија је наша психичка припрема на којој стварно радимо и сигуран сам да сваки играч у екипи верује у пласман даље. Не бисмо ни долазили да не верујемо. Много пута ове сезоне смо доказали да смо способни да надокнадимо ту разлику, али и да направимо већу за мање од 40 минута. Наравно да смо анализирали утакмицу и направили смо план како би требало да играмо. Верујем у себе и све што смо урадили ове сезоне и надам се доброј утакмици - рекао је Савић.

У сличном тону наставио је и стратег новосадског тима Милош Исаков-Ковачевић.

- Изузетно је важно да не кренемо од старта да јуримо тих 18 поена разлике, него да пробамо да повратимо наш идентитет, идентитет екипе која је имала 15 везаних победа у првом делу сезоне и 14 везаних победа у другом делу сезоне. Ми смо тим који самопоуздање стиче кроз одбрану и не смемо психички да паднемо уколико и након добре одбране ривал настави да погађа у континуитету. Видели сте у првом мечу колико је квалитетна екипа Подгорице, колико имају нападачки потентне играче. Они су већ неколико пута показали да ти проценти шута нису случајни. Оно што би требало да се разликује је да ми морамо да издржимо све психички и да играмо оно што смо играли током целе године како бисмо могли да дођемо у ситуацију да направимо мало чудо - појаснио је млади стратег.

Потом је позвао и навијаче.

- Заиста би било лепо да на овој утакмици Спенс буде пун и било би лакше да се дође до победе када већи број људи верује у њу. Ако неко то може да уради то су ових 12 момака који су у свлачионици, али морају да иду корак по корак кроз одбрану - закључио је Исаков-Ковачевић.

Дуел два тима на програму је у четвртак од 19 часова у малој сали Спенса. Улаз је бесплатан.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести