ПОСЛЕ ПОРАЗА ВОШЕ Сан о АБА лиги пољуљан

Сан о АБА лиги врло лако могао би да се заврши на неочекиван начин, на претпоследњем кораку, пошто су кошаркаши Војводине били потпуно немоћни против Подгорице и изгубили са 98:80 у првом мечу полуфинала АБА 2 лиге.
Саша Јанковић (Подгорица)
Фото: Саша Јанковић (Подгорица)

Тако ће им сада бити потребно мало чудо у Новом Саду, да преокрену тај заостатак и изборе толико жељено финале, које је сада веома далеко. Тешко је рећи да су црвено-бели одиграли слабу утакмицу, колико је ривал био изузетно расположен и решетао са свих страна. Војводина није имала одговор на 12 тројки Подгоричана и 26 поена Дејлена Кунца, који је одиграо једну од најбољих партија у каријери.

Све се наместило да се првак Кошаркашке лиге Србије сада налази у незавидној ситуацији. Тренер Новосађана Милош Исаков-Ковачевић покушао је да детектује шта је био проблем његове екипе.

– Пораз који боли дефинитивно. У другом полувремену психички нисмо издржали проценте шута екипе Подгорице. Имали смо велики пад концентрације у оба смера, без правовремне реакције и свести да је сваки поен битан у овој серији. Заостатак је озбиљан, али имамо још 40 минута против истог ривала код куће. Да ли ће то бити последње четири четвртине за нас као тим видећемо следећег четвртка. До тад, наравно, ФМП и наша Суперлига. И даље смо у дуплом програм – истакао је млади стратег.

Војводину већ у суботу очекује други сусрет разигравања у Суперлиги, где ће пробати да поравна на 1-1 у серији против “пантера”. Тај окршај на програм је од 16.30 часова у малој сали Спенса.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести