ПАРТИЗАН "СТОТКОМ" МЕЂУ ЧЕТИРИ НАЈБОЉА ТИМА АБА ЛИГЕ: Против Будућности за финале

Кошаркаши Партизана пласирали су се у полуфинале плеј-офа АБА лиге.
1
Фото: ABA liga (Igokea m:tl /Marija Vuruna)

Црно-бели су славили и у реваншу четвртфиналне серије против Игокее (101:77) и са максималних 2:0 обезбедили пролаз у следећу рунду где их чека подгоричка Будућност.

Оно што су желели, црно-бели су и остварили. Прву рунду плеј-офа завршили су уз минимум напора и потрошње, у два меча. Сада мирно чекају наредног противника, а то ће бити подгоричка Будућност.

Меч у Лакташима протекао је онако како се и очекивало. У доминацији Партизана. Црно-бели су силовито стартовали, повели 10:0. У току прве четвртине повели су црно-бели и 24:6. А онда је уследио готово 10-минутни период најбоље кошарке домаћина. Игокеа је серијом 14-3 прво пришла на једноцифрени минус (27:20). А потом је и успела да смањи на 30:28. Неко време држала је Игокеа једноцифрен минус, али је Партизан серијом 6-0 ипак дошао до двоцифрене предности на полувремену – 49:38.

У већем делом другог полувремена Партизан знатно озбиљнији. Дизао је разлику све до +23 на почетку четврте четвртине. Потом је уследило ново опуштање црно-белих али је Игокеа успела да то искористи само да снизи минус на 12 поена. Даље од тога није могла и морала је да се помири са завршетком сезоне у регионалном такмичењу после две утакмице у серији прве рунде плеј-офа.

Најбољи код црно-белих је био Матеуш Понитка који је одиграо најбољи меч од доласка у Београд. Пољак је постигао 16 поена (5/5 за два, 1/2 за три) и имао 12 скокова и три асистенције за индекс корисности 26. Ефикаснији од њега био је само Зек Ледеј код гостију. Крилни центар Партизана је меч завршио са 20 поена и шест скокова, Бруно Кабокло и Џејмс Нанели (девет асистенција) су имали по 14, а Урош Трифуновић 13 поена.

Код гостију се истакао дуо Филиповић-Кондић који је комбиновано убацио 52 од укупно 77 поена домаћег тима. Хрватски плејмејкер Горан Филиповић је забележио свој рекорд каријере са 28 поена у регионалном такмичењу, убацивши шест тројки из девет покушаја.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести