НИКОЛА ЈОКИЋ ПИШЕ НБА ИСТОРИЈУ Хоће ли 3. пут БИТИ МВП У НАЈБОЉОЈ ЛИГИ НА СВЕТУ

Никола Јокић близу је да освоји своје треће МВП признање. И званично је ушао у најужи избор за споменуто признање.
nikola jokic YT printscreen
Фото: Youtube printscreen/ESPN kanal

За то ће се борити са још двојицом играча - Луком Дончићем (Далас) и Шејом Гилџусом-Александером (Оклахома). Центар Денвера је главни фаворит за награду.

Пре неколико дана испливао је и један од спискова гласова новинар и на њему је Никола добио 14 од 17 гласова.

Он ове сезоне просечно бележи 26,4 поена, 12,4 скока и 9 асистенција по мечу. И у плеј-офу је кренуо фантастично, дао је 32 поена, уз 12 ухваћених лопти и 7 асистенција у победи против Лејкерса на старту серије. И други меч игра се у Денверу, па се потом тимови селе у Лос Анђелес на две утакмице.

Објављени су спискови и за остале награде. За тренера године кандидати су Марк Дајгналт (Оклахома), Џамал Мозли (Орландо) и Крис Финч (Минесота) и ту је први фаворит Дајгналт. За рукија године кандидати су Виктор Вембањама (Сан Антонио), Брендон Милер (Шарлот) и Чет Холмгрен (Оклахома), први фаворит је Француз из Спарса.

За дефанзивца године на списку су Руди Гобер (Минесота), Виктор Вембањама (Сан Антонио) и Бем Адебајо (Мајами) и ту је фаворит Француз, али из редова "вукова". За награду "Шести играч" за коју је кандидат био и Богдан Богдановић издвојили су се Боби Портис (Милвоки), Малик Монк (Сакраменто) и Наз Рид (Минесота), а у тој категорији наводно је у предности играч Кингса.

У међувремену, блистао је Сомборац на домаћем паркету - 32 поена, 12 скокова, седам асистенција - и са саиграчима остварио победу 114:103. Тиме су Нагетси, заправо, потврдили чињеницу да су им Лејкерси редовне муштерије. Ово им је девети тријумф у низу над „језерашима“, што се досад у историји НБА лиге није догодило у окршајима нека два тима!

Јокић и друштво (Мари 22, Портер 19, Гордон и Колдвел-Поуп по 12) имали су -12 (37:49) у другој четвртини, да би у наредној сломили отпор гостију из Лос Анђелеса кад су се серијом 13:0 од резултата 76:75 одлепили на разлику коју су чували до краја.

Дневник, Ало

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести