НЕБОЈША ЧОВИЋ: Иступање Драгане Ракић из ДС напад на клуб КК Црвена звезда и мене лично, објасниће све на суду

БЕОГРАД Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић најавио је данас тужбу против потпредседнице Демократске странке Драгане Ракић због "напада на клуб и њега лично као председника".
s
Фото: Youtube printscreen/Arena Sport TV

"Не желим да улазим (нити ћу дозволити да у њу уведе ни КК Црвена звезда ни мене као председника клуба) у јефтину каљугу, коју би да направи Драгана Ракић и оживи своју одумирућу политичку каријеру. Све остало објасниће на једином меродавном месту, суду, и то врло брзо", навео је Човић. Човић истиче да четири дана пред прву утакмицу у Евролиги, у Београду против Асвела, најмање времена има да одговора на бесмислице, и да ће објашњења за оптужбе Драгане Ракић потражити на суду именом и презименом.

"Не сакривајући се иза КК Црвена звезда (који сам да подсетим дотичну преузео пре 13 година у врло тешком стању, случајно или не после "бриге" коју су о том клубу водили и поједини чланови странке коју данас она представља). Успешно или не, остављам јавности да процени и сети се скоро 16 милиона евра дуга.

Иступање Драгане Ракић видим као врло јасан напад на клуб и мене лично као председника КК Црвена звезда (самим тим и да га лоше водим) путем "аргумената" које је навела у покушају да се брже боље "опере" после оштрог одговора клуба који јесте био тема њеног ничим изазваног оглашавања", навео је Човић.

Додаје Човић да због величине клуба, милиона навијача, хиљада оних који су купили сезонске карте, оних који прате клуб и тиме показују поверење у оно што је урађено и што се ради, спонзора који су били уз клуб кад је било тешко, нема намеру да јој прећути на ове бесмислице и одговориће чињеницама.

Обраћајући се потпредседници ДС-а, Човић је навео да је "Црвена звезда данас Евролигаш, стабилан клуб са 22 трофеја", од тренутка када је тај клуб преузео "када нико није хтео и смео" и са "транспарентним пословањем".

"Небојша Човић није Црвена звезда и то сам у више наврата јавно у својим иступима и наводио. Али, јесам председник тог клуба. И тај посао са поносом радим већ 13 година. Да заиста тако помно прати и "навија" за Црвену звезду, Ракић би знала, да је клуб јавно у више наврата износио на званичном сајту клуба своје финансије и пословање клуба – до најситнијих детаља! Па и допринос државе и удео Републике Србије у буџету клуба. На чему смо врло захвални. Знала би и да је буџетска инспекција била у клубу током прошле године – и није нашла ни једну замерку нити неправилност у раду КК Црвена звезда. И то је јавно и објавила! За неке друге није, и то госпођи Ракић – не смета?", навео је Човић.

Ракићева је у саопштењу изнела тврдњу да "Небојша Човић, очито не преза ни од злоупотреба јавних средстава" и да је кошаркашки клуб Црвена звезда "невероватном брзином и магијом" продао више од 12.000 сезонских карата, уз помоћ "ресурса државног Телекома из ког се редовно испумпавају паре". Телеком Србија демантовао је јуче тврдње Ракићеве да је та компанија откупила сезонске карте Црвене Звезде.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести