"МИЛИЧИЋА ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ПРЕБИЈЕТЕ!" Чувени Шид о Србину: Дарко је био један од оних...

Годинама се већ по НБА провлаче приче о томе како је Дарко Миличић један од највећих промашаја на драфту икада, али се ипак не слажу сви са тим.
Youtube Printscreen/Sport Light
Фото: Youtube Printscreen/Sport Light

Причао је много пута Кармело Ентони о томе да је требало он да буде изабран са друге позиције и да узме титулу са Детроитом већ у првој сезони, али сада је у одбрану Миличића стао Рашид Валас звани Шид.

Сјајни крилни центар и један од најтемпераментнијих и најпргавијих играча лиге тог доба је истакао да је Миличић имао озбиљне кошаркашке квалитете, али да је било потребно да га неко испровоцира како би показао шта уме на кошаркашком терену.

"Дарко је био један од оних играча које сте морали да пребијете да би га изнервирали и онда би почео да игра. Дарко је могао да спусти лопту у дриблинг са крила, да направи неколико потеза, завршавао је акције левом и десном руком, имао је добар шут за три. Али једноставно није имао самопоуздања", почео је у једном подкасту своју причу Валас.

Као јако млад Миличић је право из Хемофарма отишао у редове екипе која се годинама градила и у којој се знао ред. Чонси Билапс, Рип Хамилтон, Тајшон Принс, Рашид и Бен Валас једва да су излазили са терена, а када је млади Србин изгубио самопоуздање тешко му је било да се врати на терен на прави начин.

Фото: Youtube Printscreen/NBA Section

"Сви знамо како НБА тренери могу да униште играчу самопоуздање и то брзо. Ако нисте спремни за то ментално, што он није био јер је дошао одакле је дошао са 16-17 година... А сада је требало да буде главни? Мислим да није била толико огромна грешка како сви причају о томе када је Џо Думарс изабрао њега уместо Мела. Он је у том моменту био оно што нам је било потребно", рекао је Рашид Валас у гостима код Гилберта Аренаса.

Dnevnik.rs/Kurir sport/Mondo

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести