МЕГА ДОВЕЛА ТАЛЕНТОВАНОГ НЕМЦА: Плејмејкер Џек Кајил стигао из немачког клуба Раста Фехта

Талентовани плејмејкер јуниорске репрезентације Немачке Џек Кајил је нови играч Меге, саопштио је клуб.
1
Фото: ФИБА

Кајил (2006, 191 цм) у Мегу долази из редова немачког клуба Раста Фехта.

Кајил је прошлог месеца наступио за јуниорску репрезентацију Немачке са којом је освојио бронзану медаљу на „Алберт Швајцер“ турниру који је одржан у Манхајму, а где је изабран и у најбољу петорку турнира, пошто је у просеку бележио 13,3 поена, 4,5 асистенција и 1,8 украдених лопти по утакмици.

Кајил је рођен 27. јануара 2006. године у Берлину, висок је 191 центиметар и игра на позицији плејмејкера.

Претходне сезоне је наступајући за јуниорски тим Албе изабран у најбољу петорку АНГТ квалификационог турнира у Минхену, где је у просеку бележио 18,5 поена, 4,8 скокова, 3,5 асистенција и 3,8 украдених лопти по утакмици.

Прошлог лета је прешао у редове Раста Фехте, а ове сезоне је наступајући за Б тим у другој немачкој лиги бележио у просеку 10,5 поена и 2,8 асистенција.

Џек Кајил је ове сезоне наступио и за Неxт Генератион селекцију на АНГТ квалификационом турниру у Подгорици, где је такође био изузетно запажен са 15 поена, 7 асистенција и 2 украдене лопте у просеку.

Кајил је стандардни репрезентативац млађих селекција Немачке. Поред веома запаженог наступа на горе поменутом „Алберт Швајцер“ турниру, Кајил је био члан кадетске репрезентације на Европском првенству Б дивизије 2022. године, а публика у Србији је имала прилику и да га упозна на У18 Европском првенству које је одржано у Нишу прошле године, када је са јуниорима Немачке освојио бронзану медаљу.

(Б92)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести