КРАЈ СЕЗОНЕ ЗА НИКОЛУ ЈОВИЋА Катастрофални пораз од Селтикса УМАЛО НЕГАТИВАН РЕКОРД МАЈАМИЈА

Никола Јовић и Мајами Хит завршили су сезону у НБА лиги и то катастрофалним поразом од Бостон Селтикса резултатом 118:84.
1
Фото: X/printscreen

Селтикси су одлучили да покажу ко је газда у Бостону, на убедљив начин су стигли до четврте победе у серији и коначним резултатом 4:1 пласирали су се у наредну рунду.

Мајами је био на корак од негативног рекорда франшизе постављеног 2013. године када је овај тим поражен у великом финалу од Сан Антонио Спарса 39 разлике (113:77). Јовић и екипа губили су 37 поена разлике од Бостона на два минута до краја, али су колико, толико поправили утисак у финишу.

Српски ас меч је завршио са осам поена за 27 минута проведених на паркету, а шутирао је из игре 3/7 (0/3 за три и 3/4 за два), а имао је и по седам скокова и асистенција. Код Бостона су најбољи били Браун и Вајт са по 25 поена, док се код Мајамија истакао Адебајо који је убацио 23 поена.

У наредној рунди Бостон ће играти против бољег из серије Кливленд - Орландо (тренутно 3:2 за Кавалирсе).

Кошаркаши Даласа победили су у гостима екипу Лос Анђелес Клиперса резултатом 123:93 и повели са 3:2 у првом колу плеј-офа Западне конференције НБА лиге.

Најефикаснији у победничком тиму био је словеначки кошаркаш Лука Дончић, који је забележио 35 поена, десет асистенција и седам ухваћених лопти.  Код домаћих, најбољи је био Пол Џорџ са 15 поена и 11 скокова, док је Ивица Зубац убацио 15 поена. Наредни меч биће одигран за два дана у Даласу.

Дневник, Курир

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести