ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЛАКО СА МЕГОМ Повела 1-0 у полуфиналу АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде били су убедљиви против Меге, славили са 103:73 и повели 1-0 у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Знало се да би изостанак Уроша Плавшића могао да буде велики хендикепа за екипу која је у великом налету и представља најпријатније изненађење регионалног такмичења. Актуелни вицешампион искористио је такву ситуацију и преко Џоела Боломбоја успоставио стабилност у нападу, а потом и ишао ка томе да стекне двоцифрену предност.

Друга деоница донела је још већу доминацију Црвене звезде. У игру је ушао и Никола Топић, са тим што је други плејмејкер, Милош Теодосић, био тај који је покренуо прави налет састава Јоаниса Сферопоулоса. Надовезао се и Рокас Гиедраитис везаним поенима и црвено-бели су за тили час били на плус 18. Није Мега могла ништа да уради у тим моментима, па је на велики одмор отишла са заостатком од 19 поена (52:33).

Није имала снаге Мега да се тргне у трећој деоници, у чему је улогу имао и Топић. Показао је делић талента, убацио две тројке у том периоду и био само један од првотимаца Црвене звезде, који су били изузетно расположени да што пре реше дилему око питања победника. И када је гостујући тим дошао до даха пред почетак четвртог квартала, црвено-бели су са пет везаних поена отишли на плус 23 и мирно чекали завршницу.

На крају никакве неизвесности није било. Вицешампион је сигурно и рутински затворио окршај и на доминантан начин отворио серију. 

Најефикаснији код победника био је дуо Недовић-Гиедраитис са по 13 поена, а госте је предводио Ђуришић са 26.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести