ЈСЛ: Ненад Лалатовић близу Војводинине клупе

Вечерас је у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, дому играча ФК Војводина, одржана седница Управног одбора новосадског суперлигаша, којом је председавао Зоран Шћепановић.

Наравно, у фокусу је била криза игара и резултата у коју су Новосађани запали по завршетку учешћа у Европи и која се све више продужава. Први је, да подсетимо, цех платио шеф стручног штаба Златомир Загорчић, с којим су црвено-бели прекинули сарадњу, али бољитак није наишао ни у утакмицама које су, као вршиоци дужности главног тренера, водили Горан Шаула и Милан Косановић.

На вечерашњој седници УО, овлашћен је председник клуба Зоран Шћепановић да настави разговор са Ненадом Лалатовићем, с којим је озбиљан контакт већ успостављен и који је веома близу тога да постане нови шеф стручног штаба клуба из Новог Сада. Још увек тренер најпријатнијег изненађења Суперлиге Србије, екипе Борца из Чачка, како сазнајемо, прихватио је услове под којима би преузео црвено-беле, а управа новосадског клуба орочила је будућу потенцијалну сарадњу на шест месеци (до завршетка првенства), с тим да би она, избори ли се Војводина за ново учешће у Европи, била продужена. У најкраћем року очекује се финализација ове приче и то да Ненад Лалатовић преузме екипу Војводине и крене с њом ка горњем делу табеле.

Лалатовић  је некадашњи фудбалер више домаћих и иностраних клубова и млади стручњак (рођен 22. децембра 1977. године) који је тренерску каријеру почео у Срему из Сремске Митровице и градио је кроз рад у новосадском Пролетеру, Вождовцу, крушевачком Напретку, Црвеној звезди и Борцу.

Истовремено, УО ФК Војводина донео је одлуку да настави разговоре и са Миланом Ђуричићем, који је најозбиљнији кандидат да постане спортски директор клуба. Ђуричић је у два наврата био тренер црвено-белих из Новог Сада и с њима је у сезони 2009/10. играо у финалу Купа Србије, када је поражен у дуелу с Црвеном звездом са 3:0. Ђуричић никада није скривао колико му је драга Војводина и многи су склони тврдњи да је управо он прави човек за ову функцију. Иначе, до сада је био селектор најмлађих репрезентативних селекција у ФС Србије, а на нову функцију ступио би у јануару 2016. године, када се буде опоравио од операције грла.

А. Предојевић

Фудбалери Војводине настављају тренинге

После пораза у утакмици 17. кола Суперлиге Србије од Радника у Новом Саду (2:3), фудбалери Војводине имали су три слободна дана. 

У првенству, наиме, следи пауза од две недеље због термина репрезентација, па је в.д. шефа стручног штаба Милан Косановић дао краћи одмор играчима.

Неколицина првотимаца имаће обавезе према разним селекцијама, па су се младој репрезентацији Србије прикључили Огњен Ожеговић и Бојан Настић, као и тренер Горан Шаула. Пред “орлићима” су две изузетно важне квалификационе утакмице за ЕП у Пољској 2016. године и 13. новембра, у Новом Саду, дочекују Италијане, а већ 17 новембра гостоваће у Словенији (Копар). У У-19 селекцију наше земље позван је Лазар Зличић, момак који је сјајним голом дебитовао у сениорској екипи Војводине у прошли петак, а с њим ће члан државног тима бити и Марко Ђуришић. Ова репрезентација наступиће на турниру Четири нације у Немачкој, од 12. до 18. новембра.

У У-18 репрезентацију Србије позвани су Доминик Динга и голман Марко Илић, а с њима и двојица Александара - Ловре и Месаревић. Млађи омладинци одиграће у гостима, данас и 12. новембра, пријатељске утакмице с Пољском у граду Опале.

Првотимци Војводине који немају репрезентативних обавеза данас настављају с радом и тражењем начина да што пре изађу из дубоке кризе игара и резултата у којој се налазе. Мимо свих очекивања, Војводина је, са само 22 освојена бода, сада на деветом месту првенствене табеле и пред њом је велика битка за пласман у плеј-оф. Ни највећи песимисти нису очекивали овако слаба првенствена издања Новосађана, а директни ривали новосадском тиму, како сада ствари стоје, биће Јавор ( има 26 бодова), Младост (23), Вождовац (22), Нови Пазар (20), Радник (19) и Металац (18).

За суботу је уговорена тренинг утакмица између Војводине и  ОФК Београда, која ће се играти у ФЦ “Вујадин Бошков”, од 13 часова.
А. П.

У Хумској нешто не штима

Фудбалери Партизана наставили су са посртањима и што је још горе не види се крај лоше серије. Шампион је одиграо нерешено (2:2)у Јагодини, што је још и повољан резултат с обзиром да су домаћи фудбалери у финишу промашили неколико изгледних прилика. После сјајног почетка сезоне Партизан игра све горе и горе. Подсетимо, у Београду су црно-бели овог истог противника савладали са 6:0, и били по приликама близу да славе и са двоцифреним резултатом, а сада су спашавали бод мајсторијом Бабовића.               
  
Црно-бели не могу да се ваде на повреде кључних играча, јер имају велики број фудбалера који би требало да побеђију у домаћој лиги. Чињеница је да је бивши тренер Зоран Милинковић просто убио у појам Николу Нинковића, момка који је код Марка Николића играо у животној форми и био главна полуга тима. Зашто је Петар Грбић био толико одсутан, шта је са Предрагом Луком, где је Партизану трећи шпиц, односно, зашто је продат Којић када очигледно Шапоњић још није стасао за највећа искушења? Грешили су управа и тренер Зоран Милинковић, Љубинко Друловић нема никакве кривице у последњих пар резултатских посртања.

Кажу у Хумској да ће се за пролећну полусезону појачати, јер актуелна екипа је крива за слабе резулатате. Нису играчи криви, нису они сами себе довели у Партизан. Сада, када је заостатак за Црвеном звездом 21 бод сетили су се клупски руководиоци да кажу како ето нису имали спортског директора па је њима било тешко да доводу адекватна појачања.Успели су да после само месец дана остану без спортског директора (Драган Ћирић) и да уђу у конфликт са потпредседником за спортска питања Љубишом Тумбаковићем, а овај други је био најагилнији у агитовању за долазака Зорана Поповића на место председника клуба. У Хумској нешто озбиљно не штима. Па чак ни пролеће у Европи не би задовољило апетите навијача, посебно оних са истока и запада који и изражавају своје незадовољство, јер пред крај јесење полусезоне заостају за вечитим ривалом 21 бод. 

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.0490
Најновије вести