ЗВЕЗДИН КОРЕАНАЦ ХВАН ИМА ДВЕ ОЗБИЉНЕ ПОНУДЕ Због једне ће се свима завртети у глави!

​​​​​​​Ин Бом Хван у утакмицама највећег интензитета, како у Европи, тако и у Србији, показао је да је кључан фудбалер за Црвену звезду.
s
Фото: Youtube printscreen/ Crvena zvezda

Његове бројке у мечевима против Партизана у дербијима, као и у утакмицама против Манчестер ситија, Лајпцига и Јанг бојса биле су импресивне. То се пре свега тиче тачних додавања, добијених дуела, броја километара у ногама током меча, спринтерских деоница... Све оно што се голим оком може видети на терену, а онда и на специјализованим интернет сајтовима. По свему виђеном Ин Бом Хван (27) суво је злато Црвене звезде.

Питање за челнике клуба из Љутице Богдана је како на лето задржати репрезентативца Јужне Кореје? С обзиром на све виђено. Није тајна да га прате тимови из јаких европских лига, клубови који су далеко платежно моћнији од Црвене звезде. Ин Бом Хван има уговор са црвено-белима до јуна 2026. године. Али шта је уговор ако неко од заинтересованих дође с понудом од осам милиона или десет милиона евра...

Према сазнањима Курира, управо су два клуба која су заинтересована за Хвана спремна да плате наведене бројке. За сада се њихова имена држе у тајности. Оно што смо успели да сазнамо, јесте да су Хвана на последњем дербију гледали скаути шпанског Бетиса. Према нашим информацијама, задовољни и са осмехом су напустили ложу Маракане.

Црвена звезда је фудбалера из Јужне Кореје добила за 5.500.000 евра, чиме је он постао најскупље појачање у историји српског фудбала. И после само једне сезоне, његов трансфер би могао бити дуплиран. Како Звезда да одбије понуду од осам милиона или десет милиона евра?

Чињеница је да играч таквог квалитета какав има Ин Бом Хван није играо у Србији. Интензитет трчања га издиже далеко од средине, а оно што је посебно важно истаћи, Хван својим квалитетом утиче на саиграче, посебно младе, да буду бољи.

Прошлог лета генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић направио је невероватан посао куповином Ин Бом Хвана, последњег дана прелазног рока. Корејац је тада као играч Олимпијакоса ушао у сукоб са управом клуба. Тражили су га Наполи, Менхенгладбах, Фрајбург, Галатасарај, Фенербахче... Грци су тражили 15 милиона евра, суму коју нико није хтео да плати. И кад је дошао последњи дан прелазног рока, кад су заинтересовани клубови купили друге играче, у игру је ушла Звезда и за три пута мањи новац ангажовала Корејца.

(Курир спорт)

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести