ВИШЕ ОД 60 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НОВУ ПОДЛОГУ Лопта ће се котрљати на ОБНОВЉЕНОМ ТЕРЕНУ РФК „Нови Сад”

Постављање вештачке траве на терену РФК „Нови Сад“, у Руменачкој улици коштаће више од 60 милиона динара, с ПДВ-ом (60.089.388), а Градска управа за грађевинско земљиште недавно је одабрала извођаче, који ће након увођења у посао имати 130 дана да заврше све радове.
а
Фото: Dnevnik.rs

Посао је иначе у поступку јавне набавке недавно поверен фирмама „Пејком“ и „Tecton Geosystems“, која је задужена за снимање терена и геотехничка мерења, па је за очекивати да радови почну на лето. Осим постављања нове подлоге, у склопу обнове терена предвиђена је и уградња дренажног система.

У опису постојећег стања пројектанти фирме „ГР Спорт“ из Сремске Митровице, који су израдили техничку документацију за реконструкцију,  подсећају да се на парцели површине 13.797 метара квадратних налази фудбалски терен, са природном травом и припадајући околни терен.

Фото: Dnevnik.rs


Завршетак радова на стадиону до краја јула

Подсећања ради, на састанку руководства РФК „Нови Сад“ и представницима градских управа, одржаном средином априла, најављено је да ће обнова стадиона бити завршена крајем јула, те да ће након што сви радови буду завршени, укључујући и постављање нове подлоге на терену, стадион испуњавати УЕФА критеријуме за одигравање међународних утакмица.


Фото: Dnevnik.rs

Како се може приметити предвиђено је постављање вештачке траве, са еластичним слојем, чиме ће се створити услови за игру током целе године. Нова подлога планирана је на површини 106 x 69 метара, с тим да је простор за игру димензија димензија 106 х 65 метара. Уградњом дренажног система биће решено одвођење атмосферских вода.

Имајући у виду све рокове, укључујући и период за увођење извођача у посао обнова терена ФК „Нови Сад“, могла би да почне у јуну.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести