У НОВОМ САДУ ДЕРБИ ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Воша 11 година чека победу на „Карађорђу” (17.30)

Безмало 11 година чекају навијачи Војводине победу свог тима против Црвене звезде на „Карађорђу“.
с
Фото: ФК Војводина

Сећајући се тог мајског дана 2013. године и голова Абубакара, Аливодића и Трајковића за тријумф од 3:0, Новосађани сваки сусрет са најуспешнијим српским клубом најављују као могућност за повратак на подношљивији резултатски количник у односу на реномираног противника.

Да ли и у којој мери провејава оптимизам пред дерби 32. суперлигашког кола могуће је измерити на основу расположења у колективу после респектабилног резултатског низа и пласмана у финале Купа Србије.

– Да бисте победили Звезду морају да се поклопе многи елементи у функционисању екипе – рекао је капитен тима Дејан Зукић. – Први и основни захтев је испуњен: ми заиста верујемо да можемо да играмо равноправно са сваком екипом у лиги. Наше самопоуздање подигнуто је на ниво победничког расположења, сви играчи су на располагању стручном штабу, а припремљеност тима и функционисање линија у екипи на завидном су нивоу, о чему сведочи наш континуитет добрих игара и позитивних резултата. Жеља нам је да атмосфера на трибинама „Карађорђа“ буде у складу са атмосфером у нашој свлачионици. Зато позивам навијаче Војводине да нам се придруже да заједно победимо и тако прекинемо непријатну традицију у мечевима са Звездиним шампионским тимом.

Сусрет Војводине и Црвене звезде први је од два меча на два такмичарска фронта, најпре у првенству, потом и у финалу Купа Србије у Лозници, 23. маја.

Тренер Божидар Бандовић остао је доследан да најављује само утакмицу која непосредно следи као прва у низу. На коференцији за медије, уз запажање о хвале вредном саставу супарника, загонетно је најавио да је сазрело време за ведрије расположење, од минулог доба у 11 година дугог Вошиног резултатског поста.

Утакмица почиње у 17.30 часова, а пренос је на каналу Арена премиум 1.


Благајна отворена од 14 часова

Благајна на стадиону биће отворена од 14 часова до почетка утакмице. Цене улазница су: запад 2.500, исток 1.500 и југ 1.000 динара, с тим да је улаз на исток слободан за навијаче са клупским обележјима. На источну и западну трибину није дозвољен улазак особама са обележјима гостујућег тима. Капије „Карађорђа“ биће отворен три сата пре почетка дербија.


Л. Бакмаз

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести