ТУГА У ПОРОДИЦИ МИЛАНА БОРЈАНА Преминула бака Штефица: Остаће упамћена њена изјава за хрватске медије о Крајини

Тужна вест стиже из Хрватске, тачније из места Кричке код Дрниша. У 85. години преминула је Штефица Борјан, бака прослављеног репрезентативца Канаде и дугогодишњег чувара мреже Црвене звезде Милана Борјана, који би током лета могао да се врати у српски фудбал.
1
Фото: Printscreen /Instagram/borjan_milan_official

Како преноси "Слободна Далмација", Борјанова бака преминула је у месту у којем је већ годинама живела, а у тамошњој јавности то је изазвало много пажње. Штефица је претходних година неколико пута причала за хрватске медије, углавном из другачијег угла од Милана - замерала му је што у јавности говори о рату, "Олуји", паду Крајине, данима у избеглиштву, тешком животу који је уследио...

"Нормално да сам љута, требало је да макар мало победи у Канади. Нека је примио четири гола, шта ћу му ја? Је л сам му ја крива?", питала је хрватске новинаре Миланова бака и наставила: "Он није рекао ништа нарочито, само да је рођен у Книну. И да воли, како се каже то... Крајина, је*ала га Крајина. Ја сам била одмах љута, шта спомињеш Крајину? Баба ти је Хрватица, а тата напола Србин и напола Хрват. Нема у фамилији неке мржње, нико никога не мрзи и нико никога не презире."

Штефица је својевремено говорила о напуштању Книна, прво у Београд и затим у Канаду.

"Најпре ми смо за Београд отишли у комбију, а Ауди којег смо оставили су нам после украли. Какви трактори, какве глупости. Борјани су увек били господа. Ми никада не говоримо што је нама запаљено и уништено. Рат не доноси никоме ништа доброг, зато сам ја рекла 'Је*ала га Крајина', мислећи заправо - ј*бо их рат. Милан је упркос рату имао лепо детињство док нису отишли из Книна. Најпре за Београд, а онда након пет година и у Канаду. Ја у ту Канаду нисам хтела да идем с њима, вратила сам се у моје Кричке јер ми се ни у Београду није баш нешто превише свиђало", говорила је Штефица, уз осврт на каријеру свог сина који је требало да брани за Хајдук из Сплита:

"Мој Бошко, Миланов отац, био је сјајан голман, требало је да потпише за Хајдук. Бранио је феноменално за ДОШК дуги низ година... Шта се ту има кога тужакати, он је рекао своје глупости, ови на стадиону своје и нека на томе заврши. Не знам колико ћу ја још живети, али живети треба са што више задовољства и што мање мржње."

Бака Штефица је том приликом открила и да она није желела да живи у Канади јер је Хрватица, па се вратила у Кричке. Родно место Милана Борјана је Кричке, насеље у близини Дрниша које је на попису из 2011. године имало 235 становника. Дрниш у којем тренутно живи око шест хиљада становника налази се јужно од Книна, а током постојања Републике Српске Крајине био је најјужнија општина у склопу проглашене српске државе на територији данашње Хрватске.

(Kurir sport / Mondo)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести