У НЕДЕЉУ НА „КАРАЂОРЂУ“ ДЕРБИ ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Овог пролећа и Воша се пита

Навијачи Војводине у Крагујевцу су честитали фудбалерима Војводине и заједно са њима прославили пласман у финале Купа Србије.
1
Фото: Алекса Вукановић окружен Звездиним играчима јесенас на „Карађорђу“, фото: ФК Војводина

Звездини навијачи, у вечитом дербију, прославили су практично одбрањену титулу, као и место наспрам Воше у финалу Купа. Лепшу најаву за предстојећи дерби на „Карађорђу“ који се игра у недељу у 17.30 часова, тешко да би било могуће и замислити. Метеоролози веле да ће се и временске прилике уклопити у претпоставку о истинском фудбалском празнику, сусрету екипа које су у минулим утакмицама потврдиле класу по којој се одређује и ниво вредности српског клупског фудбала данас.

- Очекују нас две утакмице са Звездом у кратком временском интервалу – подсетио је тренер Војводине Божидар Бандовић. – неће бити лако, као што са Звездом никад није лако. Сигурно да гајимо велико поштовање према Звезди, није лако бити шампион, а још је теже остати на том нивоу. Покушаћемо да њихове добре стране сведемо на минимум, али и да искористимо неке ствари како бисмо ми били опаснији. Припремамо се за велики изазов, надам се искрено пред препуним трибинама „Карађорђа“ и у атмосфери у каквој смо извојевали пласман у финале, на чему искрено честитам нашим играчима и моме стафу. 


Улазак на „Карађорђе“ од 15.30

Улазнице по цени од 2.500 (запад), 1.500 (исток) и 1.000 динара (југ) продају се у просторијама компаније „Гигс тикс“ у тржном центру „Париски магазин“. Сутра, на дан утакмице, благајна на стадиону биће отворена од 14.30 часова. 

Улаз на источну трибину биће слободан за навијаче Војводине са обележјима клуба. Из безбедносних разлога, у договору са полицијом, западна, источна и северна трибина предвиђене су за навијаче Војводине, тако да на том делу неће бити дозвољен улаз особама са обележјима Црвене звезде.

Капије стадиона биће отворене два сата пре почетка утакмице.


- Не мислим да ће Звезда играти опуштеније, упрскос чињеници да је практично обезбедила титулу – вели Бандовић. - У великим клубовима увек је притисак велики и они ће желети да се прикажу у најбољем светлу, посебно знајући њиховог тренера и мог пријатеља Милојевића. Он и његови играчи сигурно неће калкулисати. Ми ћемо да се потрудимо да начином игре којим лагано враћамо суграђане на „Карађорђе“ победимо Звезду после 12 година и да прекинемо ту невеселу традицију. Можда то звучи чудно, али нико не може, нити има право, да ми каже „то можеш, а оно не можеш“. И ми се питамо, и од нас много шта зависи овог пролећа. 

Почетак дербија у недељу на „Карађорђу“, између Војводине и Црвене звезде, заказан је за 17.30 часова. Пренос је на каналу Арена премиум 1.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести