САРАДЊА У ИМЕ СПОРТА Албанци са Србијом хоће да организују ЕП у фудбалу, већ су предали кандидатуру

Челници Фудбалског савеза Албаније потврдили су да су предали кандидатуру за организацију Европског првенства за У-21 репрезентације 2027. године, и то заједно са Србијом!
1
Фото: промо

Ова информација објављена је на званичном сајту поменутог Савеза и тамо стоји:

- Албанија је један од главних кандидата за домаћина финалних утакмица Европског првенства АФФ је упутио захтев УЕФА, да Албанија буде једна од земаља домаћина финала овог такмичења. Будући да нису испуњени услови у погледу броја стадиона потребних да наша земља буде домаћин свих финалних утакмица У-21 Европског првенства, АФЛ ће сарађивати са ФС Србије на заједничком домаћину финалне фазе ЕУРО 2027.

Када су у питању стадиони у Србији, нема сумње да ће ови најновији у Лесковцу, Зајечару и Лозници бити у оптицају, као и Национални који би требало да буде изграђен до 2027.

Иначе, Албанија је већ организовала финале Лиге конференције у Тирани 2022. године, док би 2025. требало да организују такмичење за У 17 селецкије.

Подсетимо, недавно је и председник Србије Александар Вучић најавио да би наша земља могла да оствари заједничку кандидатуру са Албанцима када је питање ЕП за селекције до 21 године.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести