РОНАЛДО ОБЈАВИО ПРОДАЈУ КРУЗЕИРА, клуба чији је власник постао пре две године

Легендарни бразилски фудбалер Роналдо објавио је продају Крузеира, клуба чији је власник постао пре две године.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Моја мисија је остварена. Циљ је био да обновим Крузеиро, да га вратим тамо где му је место и да га предам правој особи", рекао је светски шампион из 2002. године на конференцији за новинаре у Бело Оризонтеу.

Уз њега био је и нови власник клуба, Педро Лоуренсо, милионер који је на челу једног од главних супермаркета у земљи.

Детаљи о продаји нису саопштени, али локални медији наводе да ће нови власник, као и његов претходник, имати 90 одсто акција за износ процењен на 600 милиона реала (110 милиона евра).

У децембру 2021, Роналдо је за износ од око 400 милиона реала преузео 90 одсто акција Крузеира, клуба у којем је започео каријеру 1993. године.

Четвороструки шампион Бразила и двоструки освајач Купа Либертадоред, екипа Крузеира се борила кроз финансијску и кризу управљања која је довела до његовог испадања у другу лигу 2019. године.

Крузеиро се одмах вратио у елиту под вођством Роналда, који је преполовио дуг клуба, тренутно седмог у бразилском шампионату.

Бивши играч ПСВ-а, Интера, Барселоне и Реал Мадрида је ипак био на мети критика прошле године због резултата који су се сматрали разочаравајућим јер је Крузеиро сезону завршио на 14. месту.

"Крузеиро је био на интензивној нези, а сада се удобно одмара у болничком кревету", рекао је Роналдо, преневши свом наследнику задатак да клуб из Бело Оризонтеа направи поново великим у Бразилу.

"Свестан сам да је то тежак задатак, али сам спреман", одговорио је Педро Лоуренсо.

(Б92)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести