ПОНУДА ВОШИ ОД ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА СПОРТСКА ВЕСТ ДАНА У РУСИЈИ Зенит спрема нову понуду за Ивановића

Руски портал Metaratings.ru у збиру најзначајнијих спортских информација последњег априлског дана наводи интересовање руског премијерлигаша Зенита из Санкт Петербурга за Војводининог нападача Михаила Ивановића.
2
Фото: фК Војводина

Порталов фудбалски коментатор Александар Јатчук наводи да менаџер лидера руског елитног такмичења Сергеј Семак по сваку цену жели да види у свом колективу 19-годишњег члана младе српске репрезентације.

Метаратингс.ру потврђује вредност Зенитове понуде од четири милиона евра, како је ексклузивно навео српски портал Телеграф.рс, а пренео Дневник пре два дана. Међутим, потврђена је и одлука руководства ФК Војводина да не прихвати понуду руског клуба, чија укупна вредност трансфера играчког погона, по трансфермаркту износи 160,3 милиона евра.

Најскупљи играчи су Бразилци: Венделова вредност је процењена на 22 милиона евра. Пристигао је као члан младе бразилске селекције пре четири године за 20 милиона. Следе његови земљаци Клаудињо, који има и руско држављанство 18 милиона, капитен Даглас Сантос 15 милиона евра итд.

Фото: фК Војводина

Осим Бразилаца, у Зенитовом тиму ухлебљење су потражили: Колумбијци, Французи, Казахстанци, Киргистанци и српски репрезентативац, бивши члан Црвене звезде Страхиња Ераковић, који је плаћен осам милиона евра. Из Челсија је у Зенит, у фебруару 2017. године, за 10 милиона евра, стигао и српски репрезентативац Бранислав Ивановић. Остао је три и по године.


Ивановићев агент не зна за понуду

На вест да је Зенит понудио Војводини четири милона евра за Михаила Ивановића, како наводи цхампионат.цом, огласио се менаџер младог репрезентативца Небојша Јеленковић.

-Јуче сам разговарао с Михаилом и могу да вам кажем да немам понуду од Зенита – био је категоричан Јеленковић. -Ивановић је млад играч, а Зенит је за нас као Реал Мадрид. Можда јесте стигла понуда у Војводину. Нама би било драго да је Михаило интересантан тако великом клубу. Војводина ми још није дала никакве информације о понуди Зенита.


Што се Михаила Ивановића тиче Војводина није прихватила Зенитову понуду, као што није била вољна да пре 10 месеци удовољи руководству италијанске Сампдорије, где је Ивановић претходно био на једногодишњој позајмици.

Портал Mataratings.ru, међутим, из клупских извора наводи Зенитову спремност да на адресу ФК Војводина пошаље и другу понуду. Истовремено, новинар Јатчук наводи да „млади српски репрезентативац не би имао ништа против да каријеру настави у руској Премијер лиги. Руски портал наводи податак да је Ивановић у сезони на измаку одиграо 25 утакмица и да је постигао седам голова, као и податак да га уговор са Војводином обавезује на верност до краја јуна 2026. године. Није пропуштен ни податак да је актуелна цена за Ивановића на фудбалској пијаци по Трансфермаркту 400 хиљада евра. Вест поменутог портала поделили су многи руски медији, међу њима и rsport.ria.ru

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести