ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Суспендован тренер голмана Новог Пазара

Тренер голмана Новог Пазара, Сеад Цуке Пртинац, суспендован је по хитном поступку.
lopta
Фото: pixabay.com

Разлог – искључење на првенственом сусрету са Вождовцем. До изрицања коначне казне, Пртинац неће моћи да седи на клупи, нити обавља фунције у фудбалском спорту.

Дисциплинска и етичка комисија ФСС одлучила се за ванредну меру, због тежине прекршаја. Некадашњем чувару мреже, данас тренеру у стручном штабу Новог Пазара, на терет се стављају тешки преступи.

Како су евидентирала службена лица, два пута је ударио Лазара Којића, првотимца Вождовца.

Најпре у лице, потом и ногом, док је резервиста београдског тима лежао на земљи. Пртинац има и отежавајуће околности – прво је ушао у терен, претрчао 30 метара, извршио два напада, потом и побегао са лица места. Како је утвђено у извештајима, црвени картон добио је тек накнадно, јер судија Стефан Јекнић није био у могућности да брзо реагује.

Због свега, како се очекује, Пртинцу би требало да буде изречена вишемесечна суспензија. Тренер голмана Новог Пазара има и додатну отежавајућу околност, као вишеструки повратник у вршењу насилних радњи.

На истом мечу искључен је Ебенезер Анан, леви бек Новог Пазара. Због тога ће пропустити наредно гостовање Раднику у Сурдулици.

Предстојећег викенда на клупу неће моћи ни Милан Белић, тренер у стручном штабу Железничара.

Ватре је било и на прволигашким теренима. Најбурнији је био дуел Инђија – Текстилац. Због неспортског понашања наредне две утакмице пропустиће Дејан Чокорило, кондициони тренер Инђије. Асистент шефа струке сремског прволигаша, Милош Петровић, одмараће један меч, истоветно је санкционисан и Дамир Вајагић, комесар за безбедност Текстилца. Бурна реакција код пенала за ГФК Слободу коштаће једног пропуштеног меча и Звездана Стојановића, тренера голмана ГФК Дубочице.

Због великог броја јавних опомена кажњени су – Раднички 1923 (80.000 динара), Вождовац (70.000), Радник (60.000), РФК Нови Сад 1921 (57.000) и Текстилац (48.000).

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести