НОВИ САД ДОБИЈА РЕГИОНАЛНИ СПОРТСКИ ЦЕНТАР Клубови Суперлиге имаће НАЈМОДЕРНИЈЕ травнате подлоге

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора којом је председавао Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС.
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

Једна од најважних одлука односи се на реализацију пројекта модернизације фудбалске инфраструктуре и инсталације најмодернијих травнатих подлога на свим теренима Супер лиге, али и широм Србије.

Донета је одлука о изградњи регионалних фудбалских центара у Нишу и Новом Саду, пројекти који ће бити од капиталне важности за развој фудбала у Србији.

Поред нових центара у Нишу и Новом Саду, предвиђена је и реконструкција Спортског центра ФС Београда на Ади Циганлији. Такође, усвојен је Календар такмичења за сезону 2024/25.

Чланови фудбалске Владе усвојили су одлуку о додели јавних признања за значајна фудбалска остварења.

„Дијамантску лопту“ ФСС добиће играчи са више од 75 наступа, Душан Тадић и Александар Митровић.

„Златна лопта“ ФСС припашће играчима који су одиграли 50 и више утакмица у дресу најдражих боја, Филипу Костићу, Немањи Гудељу и Николи Миленковићу.

Важна одлука односи се и на усвајање Предлога Стратегије развоја фудбала у Србији за период 2024 – 2028. Наставља се и помоћ клубовима широм Србије, регионалним фудбалским савезима у спортској опреми.

До сада је више од 2.000 клубова добило донацију ФСС.

Челници ФСС пружили пуну подршку селектору и играчима за ЕП

Челни људи Фудбалског савеза Србије (ФСС) су на данас одржаној седници Извршног одбора пружили пуну подршку селектору Драгану Стојковићу и његовом стручном штабу и играчима на челу са капитеном Душаном Тадићем за добар наступ на предстојећем Првенству Европе у Немачкој.

"Заједно за Србију, заједно за успех! Челни људи Фудбалског савеза Србије, на данас одржаној седници Извршног одбора, а на предлог Бранислава Недимовића, потпредседника ФСС, пружили су пуну подршку селектору Драгану Стојковићу и његовом стручном штабу, играчима на челу са капитеном Душаном Тадићем, за добар наступ на предстојећем Првенству Европе у Немачкој", стоји у објави на сајту ФСС.

Све је у ФСС подређено успеху репрезентације током предстојећег лета.

"Фудбалска Влада учинила је све да државни тим у добром расположењу дочека и почне припреме заказане за 1. јун, а затим, надамо се сви, обрадује нацију на најважнијем репрезентативном такмичењу у Европи. Србија ће први пут од осамостаљења бити учесник самита најбољих европских селекција, мотив више да 'орлови' полете и нацију учине поносном. Један тим, срцем свим!", закључује се у објави.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести