МЛАДОСТ ГАТ СПРЕМА СЕ ЗА КОЛУБАРУ  Императив је бекство из зоне најугроженијих

Да су јесенас бележили резултате као што то чине овог пролећа, фудбалериМладости ГАТ сада би играли у плеј-офу, а можда и конкурисали за повратак у суперлигашко друштво. Они су, међутим, остварили ужасно слаб скор, чије последице осећају и у финишу сезоне, када се, у оквиру плеј-аута, боре за опстанак у Првој лиги Србије.
с
Фото: ФК Младост ГАТ

 

На почетку доигравања, у Вршцу, Новосађани су уписали реми (0:0) с изузетно неугодним домаћином, иако су веровали да могу да ураде и више од тога.

- ОФК Вршац је доказао да је, посебно када игра на свом стадиону, врло незгодан ривал – истакао је искусни голман Младости ГАТ Младен Живковић. – Добро је било то што смо брзо препознали оријентацију Вршчана да нам препусте посед и да онда, из транзиције, покушају да угрозе наш гол. Када се све сабере, реми је био реалaн исход сусрета и сада смо почели да се спремамо за утакмицу с Колубаром, коју играмо у недељу, од 16 часова, на нашој ГАТ арени.

Подсећања ради, чета тренера Драгана Перишића је, 14. априла, савладала Лазаревчане (3:1), па с њима у овој сезони има скор 2:0.

- Наш следећи ривал нашао се у незгодној ситуацији после ремија с Новим Садом код куће. С друге стране, то нам је отворило могућност да, ако успемо још једном да савладамо Колубару, најзад побегнемо из зоне најугроженијих екипа,

када је реч о опстанку. Знамо да није лако у кратком временском интервалу савладати истог ривала два пута, али нам нема друге. Ипак, мораћемо да поведемо рачуна о томе да наш недељни гост има искусне фудбалере и да нам неће бити ни мало лако да га још једном савладамо.

Младост ГАТ сигурно ће бити у улози фаворита, тим пре што игра пред својом публиком.

- Баш свака наредна утакмица за нас је најважнија, па исто важи и за окршај с Колубаром. Дуели који нам следе су истински квалификациони и јако добро знамо шта морамо у њима да урадимо, како бисмо сачували прволигашки статус. Исто важи и за Лазаревчане, па очекујем тврд сусрет, у којем је улог обострано велики. Уз наш несумњиви квалитет, уздам се и у подршку с трибина ГАТ арене, јер нам је она у овим данима одлуке и те како важна. Позивам навијаче да стану уз нас, а ми ћемо да се потрудимо да их обрадујемо новом победом – подвукао је Младен Живковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести