ЕПИЛОГ ЛОШЕ ЈУНАЈТЕДОВЕ СЕЗОНЕ: ТРЕНЕР ТЕН ХАГ ДОБИЈА ОТКАЗ На Олд Трафорд стиже Герет Саутгејт?

Манчестер јунајтед од лета креће у потпуну реконструкцију. Нова гарнитура људи је ушла у клуб и направиће рез у играчком кадру исто као и на клупи. Као резултат тога менаџер Ерик Тен Хаг је бивши, а на његово место је као први пик означен селектор репрезентације Енглеске Герет Саутгејт.
M
Фото: Youtube printscreen/ Newcastle United

Тен Хаг неће преживети најгору сезону Јунајтеда у историји Премијер лиге, остаће без Европе и поред уложених 200 милиона евра (Хојлунд, Онана, Маунт...) и то је довољан разлог за смену.

До сада се шушкало највише о Томасу Тухелу као замени, али Црвени ђаволи су преломили да крену по Саутгејта, јавља новинар Санти Уна.

Човек који је на клупском нивоу водио само (неуспешно) Мидзбро и трпео критике што са моћном генерацијом Енглеске није освојио велики трофеј, сада би требало да седне на ужарену клубу успаваног дива са Олд Трафорда.

Управа клуба је уверена да је Саутгејт идеално решење да води нови Јунајтедов пројекат и већ су у преговорима. За сада није све утаначено, али би брзо требало да се усагласе.

Циљ Манчестер јунајтеда је да Саутгејт у наредним недељама потпише уговор, а да буде представљен после Европског првенства у Немачкој на жељу новог власника сера Џима Ретклифа.

Како је Енглеска фаворит на ЕУРО, уз Француску највећи, то би могло да се догоди у јулу. Свега месец дана пре почетка нове премијерлигашке сезоне.

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести