АЛБЕРТ НАЂ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ НАПРЕТКУ: Нисам прижељкивао такав деби

Пет пораза у низу, фудбалери Партризана одавно нису имали тако лошу серију. У среду од 16 часова очекује их ново гостовање у плеј-офу Суперлиге, а противник је Напредак из Крушевца.
1
Фото: ФК Партизан

Новинарима се уочи пута у Крушевац обратио тренер Партизана Алберт Нађ, који је протекле недеље дебитовао поразом на мечу са Војводином у Хумској.

"Сигурно нисам прижељкивао да дебитујем поразом пред нашом публиком. Порази у саставни део, имали смо кратак период да нешто променимо у односну на меч са ТСЦ-ом. Дефинитивно имамо неке идеје, ствари које морамо да поправимо, да нађемо боље решење. Играмо против екипе која је много променила у последње време, имају новог тренера и нови начин игре. Морамо да се базирамо на себе, да будемо бржи и агресивнији на средини терена и мислим да смо ту имали доста проблема, хитрије екипе су нам правиле доста већи проблем. Морамо да почнемо да побеђујемо да бисмо задржали место које нам доноси квалификације за Лигу шампиона", каже Нађ.

Свестан је да само победа може да искупи играче за претходни низ.

"Добро је ако будемо победили. Немојмо да се заваравамо да ћемо имати лак посао, и то су играчи који се доказују. У прошлој утакмици смо имали кадровских проблема, имали смо пар измена, Баждар је имао повреду, Света је већ неко време повређен, видећемо да ли ће играти у последње две- три утакмице. Од сваког ко изађе на терен тражићу да испуни захтеве стручног штаба. Променом начина тренинга можда ћемо убрзати игру", додао је Нађ.

Открио је и каква је кадровска ситуација.

"Ковачевић се враћа. За сада је Салдања сигуран да не може да игра. Сачекаћу тренинг и одредићу онда путнике, имам нешто у глави, биће промена. За мене оних једанаест који изађу најбољих који у том моменту играју у тиму. Баждар је радио максимално. Остале су нам три опције нападача - Баждар, Николић и Павловић. Ко ће играти остаје да видимо на тренингу. Не могу да кажем да ли ће играти Павловић. Био је ван тренажног процеса читаву сезону. Замислите данас се Баждар или Таки повреде. Кога имам лиценцираног? Па Павловића. Да ли бих га ставио, не знам. Причам само о опцијама које постоје. Свакако није у добром моменту". поручио је тренер црно-белих.

Фото: ФК Партизан

Објаснио експлозивну изјаву: Био је лапсус!

Алберт Нађ неће по добром памтити деби са Војводином, али нема времена за освртање на тај сусрет. Шеф струке црно-белих покушао је да објасни изјаву коју је дао после пораза од Војводине, када је рекао да је "циљ Партизана ове сезоне било друго место".

"Поводом утакмица против Војводине бих нешто рекао на почетку. Направио сам лапсус, када сам рекао да је пре почетка сезоне било зацртано да будемо други. Све је то било не у нервози, него у некој ситуацији која није била пријатна после пораза од Војводине. Мислио сам на једну ствар, а рекао нешто сасвим друго. Оног момента када смо ушли у плеј-оф и када смо већ имали озбиљан заостатак за Звездом, наравно тај циљ је био да задржимо то друго место, јер нам то доноси излазак у квалификације уа Лигу шампиона. Чисто да кажем оно што јесте, јер је било мало неких полемика око тога шта сам рекао", каже Нађ.

"На срећу када сам био у Партизану нисам био у оваквој ситуацији, али да у Шпанији. Тренер све покушава, али када изађеш на терен, све оно што тренер говори и говорио је остаје само одлука на терену и мислим да је то најбоље. О тактичким стварима нисам могао да разговарам са тренерима, ја лично. Салдања може да промаши милион шанси, али ми бисмо на тактичком плану могли боље. Ако промаши нема везе, доћи ће, има квалитет. Био је одсутан два месеца, није какав је био пре повреде. Морамо да имамо стрпљење и да му сви помегнемо. Надамо се да ће доћи од следеће утакмице на ниво од пре повреде", додао је тренер Партизана.

За сада, виде се проблеми у дефанзиви.

"Морамо да почнемо да се бранимо од напада, да другачије улазимо у пресинг, да знамо када. Основни проблем је наш везни ред, имају много квалитета, али можда би морали да будемо чвршћи, директнији, да освојимо сваку лопту. То нисмо видели против Војводине, свака друга лопта је била у њиховим ногама и врло брзо су радили трансформацију паса, Сери је правио проблеме десно. Зато смо хтели да усмеравамо лопту на други део терена, нисмо успели. Покушаћемо да осујетимо Напредак и да наше најбоље ствари дотерамо до перфекције. Критике су саставни део, ми немамо никакав проблем, свестан сам да ће хвалити када су ту резултати и супротно. Верујем у екипу и себе, као и вама што кажем, ви сте саставни део овог циркуса овде, имате право. Немам право да критикујем некога са трибина ако протестује", закључио је Нађ.

(Дневник/Б92)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести