ВУЛИН О ОДЛАГАЊУ РЕЗОЛУЦИЈЕ Честитам Вучићу на резултатима и упорности

БЕОГРАД:  Оснивач Покрета социјалиста и доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин оценио је данас да је одлагање резолуције о Сребреници и мала и велика победа, и честитао председнику Србије Александру Вучићу на резултатима и на упорности.
s
Фото: Youtube printscreen/ Jutarnji Program TV Happy

Вулин је за ТВ Прва рекао да је одлагање мала победа зато што резолуција није заустављена, нити може бити заустављена, али и велика јер се Србија, земља са шест милиона становника супротставља комплетној ЕУ, целом НАТО пакту и Исламској конференцији.

"Ово је страшна и велика лаж, једна одвратна иронија да Немачка оптужује Србију после два светска рата, десетине милиона људи је страдало захваљући Немачкој и њеним савезницима, и они окривљују Србију за геноцид. Онда су узели Руанду, пошто је та земља преживела стравичан геноцид који су Европљани могли да спрече, јер су Французи имали војску тамо, могли су све то да зауставе, па нису", нагласио је Вулин.

Додао је да је пре одласка председника Вучића у Њујорк разговарао са њим и да му је рекао да мисли да тамо губи време и да треба да остане у Србији и да се бави изборима јер од тога зависи судбина Србије. "Није ме послушао, отишао је тамо и радио је фантастично. Не знам како је то извео? Педесет састанака дневно и за сваку од тих делегација морате да дате све од себе. И према најмањој земљи на свету морате да покажете поштовање као да разговарате са Кином, Русијом или Америком, јер сваког морате да убедите, сваки глас вам је подједнако важан. Замислите педесет састанака дневно, колико је то енергије, аргумената, често и различитих аргумената које морате да прилагодите свакој од земаља. Морате да знате све о тој земљи. Морам да му честитам и на резултатима, али и на упорности", нагласио је Вулин. 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести