ВУЧЕВИЋЕВ ТИМ ЗА ТЕШКА ВРЕМЕНА Вучић и Вучевић предводиће српски брод кроз таласе, биће потребно да сва министарства раде заједно

Србија као мала, али поносна земља, није имуна на глобални хаос и ратне вихоре који се распламсавају у свету. Чини се да је ова 2024. година изазовнија него многе претходне. Јуче смо сазнали нови тим који ће предводити нови председник Владе Републике Србије, господин Милош Вучевић.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

Долазак председника Кине у Србију показаће да Србија има пријатеље у свету

Као што је успешно водио град Нови Сад и Министарство одбране, сада је на њему тежак и одговоран задатак да заједно са председником Србије, господином Александром Вучићем предводи српски брод кроз огромне таласе на пучини.

Фото: Screenshot YouTube KTV Televizija - Zvanični kanal

Рат у Украјини не јењава, ситуација се захуктава у САД-у у сусрет новембарским изборима, чека се нова израелска офанзива у Појасу Газе. Све су већи притисци на Србију поводом покушаја изгласавања Резолуције у Сребреници и пријема тзв. Косова у Савет Европе. Србија је носила тешку битку у Уједињеним нацијама и наставиће то да ради. После Васкршњих празника у Србију стиже председник НР Кине да учврсти економску и политичку пријатељску сарадњу две земље и две народа. И да покаже да Србија има моћне пријатеље у свету.

Влада у којој се зна која је чија улога

Из свих ових разлога битно је да Србија има стабилну и јаку Владу у којој се зна која је чија улога. Стабилност у држави мораће још једном да се докаже на локалним изборима 2. јуна, како би се у другој половини године могло ићи у још снажније дипломатске офанзиве и бранити национални интереси.

Фото: Screenshot YouTube Koreni TV

Из Вучевићевог тима из Министарства одбране господин Немања Старовић постао је нови министар за рад, борачка и социјална питања. Старовић је у два мандата у два министарства био државни секретар, тако да има неопходно искуство, али и знање да води важан министарски ресор.

Тренд напретка мора да се настави

Нова Влада Републике Србије пред собом ће имати бројне изазове, вероватно највеће до сада. У последње две године је урађено много, али тај тренд мора да се настави. Наставиће се притисци на Републику Српску, очекује се отварање пруге Нови Сад – Суботица до краја године, као и даља организација манифестације EXPO. Биће потребно да сва министарства раде заједно као тим. Управљачка палица је поверена господину Милошу Вучевићу, као част али и велика обавеза која је пред њим.

Фото: Printscreen Pink televizija

Растислав Стојсављевић, професор геополитике

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести