ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ Прикупљени потписи за листу “Александар Вучић – Нови Сад сутра” на локалним изборима (ФОТО, ВИДЕО)

Градски одбор Српске напредне странке (СНС) организовао је данас прикупљање потписа за кандидатску листу те странке за локалне изборе„Александар Вучић – Нови Сад сутра”.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић  

Централно место за потписивање било је у хали Новосадског сајма где је мандатар за састав Владе, председник Градског одбора СНС-а и некадашњи градоначелник Новог Сада у три мандата Милош Вучевић ставио потпис на листу„Александар Вучић – Нови Сад сутра”. Осим њега, подршку су дали и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, носилац листе проф. др Весна Туркулов, министарка за културу и информисање Маја Гојковић, бивши југословенски и српски кошаркаш Жељко Ребрача, спортски директор ОК „Војводина“ Ђорђе Ђурић, потпредседник ФК „Војводина“ Мирослав Тањга, стонотенисерка и параолимпијка Борислава Перић Ранковић, коалициони партнери, многи функционери, чланови странке као и више стотина Новосађана који су од раних поподневних сати стрпљиво чекали у реду.

Вучевић је казао да ће СНС са својим коалиционим партнерима настојати да Новосађанима понуди најбољи програм у наредне четири године и да ће бити онако како грађани одлуче на изборима. Како је казао, реч је о никад широј коалицији чији задатак ће бити да Нови Сад буде још урбанистички уређенији, да се реши проблем паркирања и да боље ослушкују потребе грађана и буде настављен развој града у свим областзима.

Биће жестока конкуренција али борићемо се за Новосађане. Видим да у Новом Саду владају неки други политички и правни услови него у Београду где бојкотују изборе – рекао је Вучевић. – Кандидовали смо угледне људе, пре свега проф. др Весну Туркулов, а на листи је и градоначелник Ђурић и бројне познате личности из јавног живота, олимпијски шампиони, велика имена новосадског и националног спорта истакнути лекари.


Влада ће бити формирана у року

Када је реч о формирању Владе Вучевић је рекао да очекује да ће седница Скупштине Србије бити заказана средином следеће седмице.

- Као мандатар ћу се председници Скупштине Ани Брнабић обратити да 30. априла или 1. маја буде седница Скупштине – кратко је одговорио Вучевић на новинарско питање.


Фото: nsuživo.rs

 

Вучевић је истакао да ће кампања бити позитивна како би показали да су грађани најважнији и да ће та листа показати резултате који су постигнути у претходним годинама.

Оно што радимо у граду не радимо да би се такмичили у бројевима, него да бисмо објаснили да све чинимо како би људи боље живели – поручио је Вучевић. – Три нова моста не градимо да би они били нови симболи Новог Сада, већ да се сигурније и брже стиже на посао, у школу у вртић, да би се Новосађани за мање времена вратили својим домовима и били са породицама. Не радимо зарад бројева него бољег амбијента за живот. Будућност града је у рукама наших грађана. Сигуран сам да већина Новосађана не жели да се врати у прошлост, када је неко украо цео булевар, када је неко гласао из Солуна и да нам заплене цркве и хвале усташке злочинце. Какав год да буде резултат избора ми ћемо их признати исто вече и честитати али очекујемо исто и од наших противкандидата. Кандидовали смо угледну проф. др Весна Туркулов, па да видимо кога ће они кандидовати, да ли ће то бити ови што краду булеваре, запоседати цркве или поједини што немају проблем да се удруже са онима који би кажу да је Косово независно, само да би добили одборничко место више. Схватили смо да су нас већ отписали и да су они победили, али ми ћемо се борити за Новосађане. Полако има још пет седмица до коначне одлуке.

Вучевић је објаснио да је направљена широка коалиција и надстраначка платформа, јер „ово није питање само једне странке већ да ово сви доживљавају као градску ствар“.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

- Зато смо кандидовали угледне ванстраначке личности да бисмо понудили најбољу опцију за Нови Сад – нагласио је Вучевић додавши да се опозиционе странке препиру ко ће имати више мандата на листи, за разлику од коалиције окупљене око СНС која води политику бриге о људима.


Бајатовић: Континуитет политичке стабилности

Потпредседник СПС-а, странке која је један од коалиционих партнера на изборној листи, Душан Бајатовић такође је дао потпис подршке и нагласио да је важно што је у бројним општинама направљена коалиција која је убедљиво победила на републичким изборима јер то значи континуитет политичке стабилности.

- Не смемо потценити исход локалних избора, јер другачији исход него на републичким и покрајинским могла би да изазове политичку нестабилност – објаснио је Бајатовић. – Нећемо мерити метре мостова, километре путева, битно је да људи имају сигуран посао, да расте стандард. Наша коалиција је иста као на децембарским изборима, док се опозиција расцепкала и поделила. Сви који жеље да учествују на изборима нека кандидују људе па да одмеримо поштено снаге.


Како су казали Новосађани са којима смо разговарали ни једног тренутка се нису двоумили да ли ће и на локалним изборима подржати листу СНС-а. Према њиховим речима одлуку да њихов глас дају СНС- у, не сам на републичким и покрајинским изборима у децембру, већ у јуну и на локалим донели су на основу тога што се у претодних 12 година, од кад СНС води Нови Сад, много тога променило и померило с мртве тачке. Пре свега су истакли значај изградње чак три моста, улагања у путну инфраструктуру у оквиру које су поједине новосадске улице након више деценије добиле нов асфалт, отварања бројних нових радних места, уређењр квартова у разним деловима града, велика улагања у предшколско образовање и основне школе као и у здравство и социјална давања.

Подсетимо, СНС изаћи ће на изборе 2. јуна у коалицији са СПС-ом, Заветницима, ПУПС-ом, Јединственом србијом, СРС-ом и са још неколико мањих странака.

С. Ковач

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести