У петак на КиМ почиње замена српских возачких дозвола и траје до 9. августа, ЕВО КОЛИКО КОШТАЈУ

ПРИШТИНА: Привремене приштинске институције саопштиле су данас да ће процедура замена возачких дозвола које су издале надлежне институције Републике Србије за возачке дозволе тзв. Косова почети 10. маја и трајаће до 9. августа 2024. године.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Сви грађани који поседују возачку дозволу издату од српских институција могу да се пријаве за добијање званичне возачке дозволе Косова преко електронског обрасца на сајту https://patentshoferonline.rks-gov.net/ или могу да дођу лично у Центру за издавање докумената у свим општинама на Косову",  наводи се у саопштењу приштинских власти.

У саопштењу се каже да грађани који лично дођу на шалтере Центара за издавање докумената морају са собом имати личну карту, оригиналну возачку дозволу коју су издали надлежни органи Републике Србије, здравствено уверење и лиценцу.

"Здравствено уверење издају здравствене установе лиценциране од стране министарства здравља, на целој територији Косова", наведено је у саопштењу.

Додаје се да сена здравственог уверења варира у зависности од категорије возила за које се поседује возачка дозвола и то: за категорију Б/БЕ цена здравственог уверења је 20 евра, а за категорију Ц и категорију Д цена здравственог уверења је 50 евра.

У саопштењу се додаје да је потребно понети и доказ о уплати таксе која износи 15 евра, а ако се подноси захтев за додавање категорија потребно је понети и оригиналну возачку дозволу издату од стране УНМИК или РКС.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести