У ОВОМ АУТОМОБИЛУ ВРЕДНОМ 700.000 ДОЛАРА ЋЕ СЕ ВОЗИТИ КИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК ПО БЕОГРАДУ Израђен од ракетног оклопа, отпоран и на хемијско оружје (ФОТО/ВИДЕО)

Председник Кине Си Ђинпинг стигао је у Београд, где ће да борави у оквиру званичне посете Србији. Кинеског лидера дочекао је председник Србије Александар Вучић.
1
Фото: Printscreen/RTS

Си је уз највише државне почасти сачекан на аеродрому, а током посете Београду возиће се у свом аутомобилу марке "Hongqui седан" који је дуг 5,4 метара и тежак је 3,1 тону.

Овај луксузни аутомобил који је ручно рађен, носи кодно име Н701, кошта 700 хиљада долара, израђен је од ракетног оклопа, отпоран је на метке, а такође садржи и систем који штити од хемијског и биолошког оружја.

Си је аутомобил који називају "црвена застава" први пут користио током државне посете Новом Зеланду 2014. године, и то две верзије аутомобила Hongqi Л5. Иста лимузине, отпорне на метке, превозила га је и током турнеје по југоисточној Азији и Пацифику априла 2019. године. Унутрашњост возила украшена је деловима од ружиног дрвета, а седишта су прекривена најфинијом белом кожом.

Према протоколима које прате посете великих светских државника, и боравак кинеског лидера нашој земљи обезбеђује хиљаде полицајаца, а гарда га је дочекала на аеродрому. Дочек је уприличен фолклором, цвећем, а постављене су и кинеско-српске заставице дуж целог пута.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести