"ТЕЖЕ ЈЕ БИТИ ОТАЦ, А ОДГОВОРНИЈЕ БИТИ У ВЛАДИ И ОДГОВАРАТИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ" Вучевић открио ко му је први честитао нову функцију, али и који животни савет је добио од мајке када је постао градоначелник Новог Сада (ФОТО)

Милош Вучевић, будући премијер Србије, био је гост у подкасту "Без љутње, молим са Горданом Узелац", на Pink.rs, у којем је говорио о будућим потезима на новој функцији, о односу са пријатељима, али и када га зове председник Вучић.
Милош Вучевић
Фото: Screenshot YouTube Pink.rs

-Некада време чини своје и ја сам захвалан што нисам раније добио шансу да будем мандатар, јер за неке ствари морате да радите на себи. Поборник сам да не треба срљати, за нешто је потребно животне зрелости, неке ствари морате радити у ходу. Време ће показати да ли сам достојан те функције. Био сам забринут да ли сам спреман, поготово када се то износило у медијима. Тачно знам шта могу, шта не могу. И сада су ми помешана осећања, размишљам о судбини Србије. Председник Вучић који је најчешће забринут због свега забринут за Србију, али зна да направи опуштену атмосферу. Многи су звали, породица је увек најдража. Мајка је поносна и забринута, а отац би био мање забринут. Мајка је увек мајка. Око мене су сви били усхићени. Мој млађи син је рекао "Тата, немој да будеш премијер, трпео сам те док си био министар одбране, али немој премијер". Више бих волео да обилазим Србију и будем на терену, него у кабинету- нагласио је Вучевић за подкаст "Без љутње, молим".

Он је нагласио да би волео да се аргументовано разговара у Скупштини, а кључна питања његовог експозеа од 70 страна је питање демографије, инфраструктуре и "Скока у будућност", који је кичма експозеа.

Фото: Пинк.рс

На питање шта је теже и одговорније- бити отац или премијер, Вучевић одговора:

-Одговорније је бити отац, а теже бити у Влади и одговарати за све грађане. Политичар мора да има знање у неком ресору, морате да гледате шире. Некада морате да објасните некоме да треба да се "жртвује". Два пута сам био предлаган за премијера, Ана је добијала заслужено оба пута. Код мене никада нисте видели дозу разочараности. Многима којима смо давали шансу нису заслужили. Што не значи да нису они који не добију нису радили добро. Мајка ми је рекла, први пут када сам добио мандат градоначелника, да не заборавим да степеницама којима се пењем морам и да сиђем. Нико не може да има бесконачну каријеру и у фудбалу и у политици. Не можете 20 година да имате исту снагу и енергију. Нове генерације траже нове шансе. 

Председник Вучић зове га око поноћи, а ујутру око 6,7, а његове страначке колеге истичу да је увек на послу у 7.30.

Гледаћу да будем од помоћи председнику

-Када сам видео опозиционе критике да никога не познајем у комшилуку, па ја свако јутро шетам пса, ја сам керовођа. Шалу на страну, добро је човек да задржи контакте с нормалним стварима. Волим пријатеље и трудим се да проводим време с њима. Ја волим политику као мој позив, не посао. Али, добро је чути људе који нису из света политике, бизниса- рекао је Вучевић и додао:

-Мој задатак је да Влада буде једно тело. Мене је 2012. године затекла блокада града, штрајк првог дана, а ја нисам знао ни где седим. Имао сам блокаду СПЕНС-а и милијарду динара дуга предшколске установе. Први дана министарства Куртијев терор. Трећег маја имамо годишњицу убиства деце у школи "Владислав Рибникар", па 4. маја годишњицу убистава у Малом Орашју и Дубони, па Васкрс и Васкршњи сабор. 17. и 18. маја имамо комитет министара Савета Европе и гласање о пријему тзв. Косова. Али, гледаћемо да не кукамо по календару, него да будем од помоћи председнику. Мора Влада да преузме део одговорности. Мора да постоји свест у Влади да буду тим и одговарају председнику државе. Волео бих да видим да Влада решава животне ствари. 

Вучевић је нагласио да Александра Вучића зна из Српске радикалне странке, у којој је био члан. 

-После смо кренули тешње да сарађујемо у СНС, за прве изборе које смо излазили као опозициона странка. Ми смо спремни да разговарамо с опозицијом. Ова Влада ће да буде одговорна и за оне људе који нису гласали за Вучића. 

Не одричем се културе, традиције и вере

-Најчешће користим Инстаграм. Гледам све што гледају мушкарци- од спорта до риболова. За мене постоји мушки и женски род. Ја сам максимално коректан. Никоме нећу завиривати у право да се изражава како хоће, буде сексуалне оријентације које хоће, али да се ни мени не намеће. "Скок у будућност" је из живог блата у којем смо били до 2012. године. Ја да се одрекнем наше културе, идентитета, традиције, вере, нисам премијер који ће вам то дати. Ја разумем модернизацију, али она не може да поништи традицију. Не сме. Ја ћу прославити Васкрс, али не замерам никоме ко слави нешто друго или не слави. Ја нисам грађанин света, ја сам становник Србије. На одмору сам био последњи пут 2022. године у Грчкој- нагласио је Вучевић и додао да је најтежа риба коју је упецао била тешла 30 килограма и упецана је у Републици Српској.

-Председнику Србије је то губљење времена, да неко два дана гледа у штап. Али, то је пасија. Фудбал и риболов. Ја увек подржавам "Војводину". 

Неће бити предаје 

-Има тренутака када загаламим, али су баш ретки. Слушам породицу, пријатеље. Ја не могу да будем Александар Вучић 2, могао бих да будем неуспела копија. Ја могу да будем то што јесам и будем саиграч с њим. Неће бити издаје, продаје и предаје. Оцениће ме грађани, медији, председник државе и моја странка. 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести