"СПРЕМНИ СМО ДА НАПРАВИМО ШИРИ ФРОНТ" Вучевић о будућој Влади и изборима: Увек сам за најближи датум, Београд губи време око великих пројеката

Очекујемо почетком следеће недеље наставак седнице Народне скупштине, да идемо у даље контитуисање. Наш кандидат је Ана Брнабић, која је сјајно водила Владу седам година и била на понос целе отаџбине Србије, истакао је за Прву телевизију потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Prva televizija

-Заслужила је поверење и подршку, не само странке него и грађана Србије. Одлично ће се снаћи. Опозиција је неће добро дочекати, али то није најрелевантније. Чека је много посла. Што се тиче избора Скупштине града Београда, председник Парламента има рок да распише изборе који морају да се одрже између 45 и 60 дана. Треба ићи што пре, јер Београд губи много у овом интермецу. Нико не гласа за вас да ви нећете ништа, ви идете у политику да бисте били од користи свом граду или држави. Не знам шта је смисао бављења политиком, а схватате да немате већину. Увек сам за најближи датум, јер сваки дан губимо време око Експа, великих пројеката, око стандарда грађана. Ако ћемо изгубити још две, три недеље да неко не прекида одмор или да би добио политички поен под сенком злоупотребе националне трагедије да би у кампањи подигао број гласова, Београд нема времена да чека. Сваки дан који промашимо је минус за све грађане- речи су Вучевића. 

Он је истакао да нико не може да спречи одржавање избора и да ће сви моћи да провере која је стварна подршка коју имају.

-Спремни смо да свако име које опозиција укаже да је накнадно уписано, да је фингирано, ми смо спремни да то заједнички проверимо, са Републичком изборном комисијом. Да једном за свагда одговоримо на те глупости, да је то алиби прича за оне који знају да ће да изгубе. Постоје државни органи који ће реаговати ако неко покуша да блокира изборе. Не можете ви да спречавате изборе, није то ствар ваше добре воље. Је л' сте хтели изборе, ево нових избора. Ви кажете да сте фаворити. Изађите на биралишта. Имате кампању, сви имамо једнаке шансе. Ми ћемо се трудити да будемо одговорни, да будемо достојни тог задатка. Ми смо пре неки дан отворено рекли ко је градоначелник за Београд, Александар Шапић, код нас нема прикривених потеза. Ми наше људе стављамо врло транспаретно. Ићи ћемо у једном ширем формату. СНС је упутио позив свим странкама које виде Србију као слободну државу, које верују у политику у Граду Београду, ми смо спремни да направимо шири политички фронт. Спремни смо са СПС, са Заветници да причамо. Нисам стекао утисак да др Несторовић жели да буде део тога. Нама се јављају појединци и групе који желе да буду део ове народне приче. Ово није питање математике, простог броја мандата, неког вида исказивања силе, већ обједињавања и јединства. Сви они који себе тако виде су добродошли. Не очекујемо да са овим који су насиљем против Србије конкурентни да буду у причи.

Министар је нагласио да је највећа грешка Ђиласа тужакање сопствене државе и вођење кампање против грађана.

-То мало ко може да опрости. Неко се бори за Србе на КиМ, а други се жале на сопствену државу. Те ствари се не раде. Био сам ја у опозиционој држави, али нам није пало на памет да странцима каже било коју ружну реч. Не пљујете Србију, не навијате да се деси сценарио који Курти пише. За десетак дана ћемо изаћи за кандидатом мандатара. Видећемо ко све жели да партиципира у будућој Влади. Свакако ћемо позвати Савез војвођанских Мађара, СПС, са странком Зукорлића. У роковима смо, нигде нисмо закаснили. Данас имамо седницу Владе, ствари се обављају тако да грађани ништа не осете. Треба да постоји политички договор и шта ће бити политика Владе. Ако бисмо узели новине од пре два, три дана, све су испромашивали ко ће бити председник парламента. То је или плод маште или неки људи који нису у процесу одлучивања желе да се прикажу да су много битнији. Чим будемо одредили ко је мандатар јавно ћемо рећи и образлагати зашто се наша странка определила. Питање је приоритетних задатака будуће Владе. Морамо да видимо и конфигурације министарстава, да ли ћемо неке ресоре проширити. Треба нам оно што може да донесе резултате за грађане Србије- да ли смо дошли до просечне пензије од 650 евра, да ли смо завршили све путеве које градимо. Е, то је питање за Владу, а не да некога треба да сместимо у неку фотељу или математике, већ шта ће бити политика. Није нам лако, јер кад сте одговоран човек онда сте свесни свих проблема. Не осете грађани све оно што се дешава по свету и то је добар начин вођења политике у држави.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести