РИК: Додељени мандати посланицима који долазе на УПРАЖЊЕНА МЕСТА

БЕОГРАД: Републичка изборна комисија (РИК) доделила је данас мандате народним посланицима који ће доћи на упражњена места у Скупштини Србије пошто су неки посланици раније поднели оставке.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Председник РИК Владимир Димитријевић рекао је да је РИК примио обавештење Народне скупштине да је на првој седници, одржаној 22. априла, констатовано да је народним посланицима Марија Војиновић, Славици Шкрбић, Николи Селаковићу, Милоша Вучевићу, Предрагу Бандићу и Настасији Баковић престао мандат услед подношења оставке.

Тако ће, уместо Николе Селаковића, Милоша Вучевића и Предрага Бандића који су изабрани са изборне листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", у посланичким клупама седети први следећи кандидати са исте изборне листе Сташа Стојановић, Наташа Ивановић и Никола Лазић.

Уместо Наташе Баковић, која је изабрана са изборне листе "Србија против насиља", мандат ће бити додељен Драгану Нинковићу, првом следећем кандидату Народног покрета Србије.

Марију Војиновић и Славицу Шкрбић, које се изабране са изборне листе "Др Милош Јованић - НАДА за Србију", у посланичким клупама замениће прва два следећа кандидата са те листе, а то су Јелена Богдановић и Душан Радосављевић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести