РАДОВИ НА “ТУРБО” КРУЖНОМ ТОКУ БИЋЕ ЗАВРШЕНИ ДВА МЕСЕЦА ПРЕ РОКА

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас завршне радове на кружној раскрсници на углу Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице. Реч је о заједничкој инвестицији Покрајинске владе и Града Новог Сада, вредној 343 милиона динара.
v
Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 150 милиона динара, док је остатак обезбедио Град Нови Сад.

Пројектом је планирана изградња раскрснице са спиралним кружним током или „турбо“ кружне раскрснице са више трака, на којој су саобраћајни токови међусобно одвојени, чиме ће се повећати ниво безбедности у саобраћају и омогућити пропуштање саобраћајних токова великог интензитета.

Мировић је нагласио да је Покрајинска влада од 2016. до данас уложила шест милијарди динара у пројекте у Новом Саду, док је претходна администрација издвојила око 600 милиона динара.

Фото: vojvodina.gov.rs

Очекујем да ће до краја јуна Скупштина Војводине подржати предлог ребаланса покрајинског буџета којим су планирана и нова финансијска средства за Град Нови Сад. Верујем да ће ова улагања имати конкретне ефекте по безбедност у саобраћају, здравље грађана и заштиту животне средине, истакао је Мировић и најавио да ће Покрајинска влада у стопостотном износу финансирати изградњу новог парка поред Спенса.

Председник је рекао да је Покрајинска влада реаговала на молбе градске управе да финансијски помогне рехабилитацију и реконструкцију великог броја улица на територији Новог Сада.

Процена је да ће више од стотину улица бити у програму реконструкције и рехабилитације у центру Новог Сада и приградским насељима, истакао је Мировић.

Градоначелник Милан Ђурић нагласио је да Покрајинска влада и Град Нови Сад заједничким снагама улажу у развој Новог Сада, како би грађани квалитетније живели.

План је да радови буду готови до краја јуна, два и по месеца пре рока, изјавио је Ђурић и најавио и асфалтирање Булевара ослобођења, најфреквентније саобраћајнице у граду.

Фото: vojvodina.gov.rs

Према његовим речима, за наредну годину предвиђен је и пројекат реконструкције Булевара цара Лазара, заједничка инвестиција Покрајине и Града.

Настављамо са Покрајинском владом развој Новог Сада, изјавио је градоначелник Ђурић.

 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести