Представници неколико опозиционих странака ПОДРЖАЛИ ОДЛУКУ покрета Крени-промени

БЕОГРАД: Представници неколико опозиционих странака подржали су данас одлуку покрета "Крени промени" да учествује на  изборима у Београду 2. јуна.
izbori glasacka kutija glasanje, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Из коалиције "Бирам борбу", у којој су Зелено леви фронт, Народни покрет Србије, Еколошки устанак, Демократска странка, Покрет слободних грађана и Ново лице Србије, а које ће заједно изаћи на изборе, већина је подржала учешће покрета Крени промени.

"Драго ми је што је Саво Манојловић одлучио да изађе на изборе", рекао је за лист Данас лидер Народног покрета Србије Мирослав Алексић и оценио да та одлука повећава шансе да се опозиција и грађани изборе за "другачији Београд", али, како је рекао, и за Ниш, Нови Сад и све друге градове.

Он је рекао да имају исти циљ који могу да остваре и да нема препрека за сарадњу.

Копредседница Зелено левог фронта Биљана Ђорђевић рекла је да поштује одлуку "Крени промени" да на изборе изађу самостално и да ће сарађивати у контроли избора 2. јуна.

"Мислим да је јасно да је одлука Саве Манојловића да самостално изађе на изборе његова одлука, односно одлука покрета којем припада, те да у том смислу није било жеље за учешћем у коалицији 'Бирам борбу'", рекла је она за лист Данас.

Еколошки устанак саопштио је данас да подржава одлуку покрета "Крени - промени" да изађе на предстојеће изборе у Београду.

Лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута позвао је недавно лидера покрета "Крени промени" Саву Манојловића да се придружи делу опозиције која излази на локалне и београдске изборе.

Он је за ТВ Нова рекао да се недавно чуо са Манојловићем и позвао га да уђе у политику и да се он и еколошке организације удруже.

"Надам се да овој причи о заједништву још увек није крај", рекао је Јовановић.

И Ново лице Србије поздравља одлуку покрета Крени - промени, а како је рекао председник Милош Парандиловић шанса опозиције је озбиљно поправљена и да ће коалиција "Бирам борбу" сарађивати.

И Добрица Веселиновић из Зелено-левог фронта рекао је јуче да је у контакту са Манојловићем и да би желео да то буде заједнички опозициони наступ.

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести