ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ЛИГЕ АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВ УЧЕСНИК ГОДИШЊЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ АМЕРИЧКИХ И ЕВРОПСКИХ КОНЗЕРВАТИВАЦА У БУДИМПЕШТИ: Србија да буде део хришћанске, традиционалне и суверене Европе

Председник Српске лиге Александар Ђурђев учесник је дводневне конференције ЦПЕЦ-а, годишње конференције америчких и европских конзервативаца која се сада већ традиционално одржава сваке године у Будимпешти.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Поред домаћина скупа, премијера Мађарске Виктора Орбана, на истом гостују и друга велика имена светске политике попут бившег премијера Пољске Матеуша  Моравјецког, лидера шпанског Вокса Сантијага Абаскала, председничког кандидата у Чилеу Хосе Антонија Каста, лидера најснажније холандске партије Херта Вилдерса, те министара из Холандије, Мађарске, саветника председника широм света, парламентараца и многих других.

Председник Српске лиге изјавио је тим поводом да је поносан на то што и ове године има прилику да на овом светски познатом и признатом скупу представља не само своју партију, већ и целу Србију. ,,Овде су нека од најважнијих имена светске политике и људи који одлучују или ће тек одлучивати о даљем развојном правцу Европе и света. Веома је важно да се и наш глас чује, јер сви ови људи овде бране вредности који су темељи и наше земље и народа, а то су здрава породица, јака држава и хришћански принципи као духовна вертикала" - објаснио је Ђурђев. Он је додао да посебно радује чињеница да је овај скуп из године у годину све бројнији, али и да је све приметнији пораст значаја Србије у борби против разних деструктивних глобалистичких идеја. ,,Србију овде уважавају и виде је као део Европе суверених и равноправних нација која одбија да се утопи у лево-либералну мочвару. Ово је место сусрета историјски важних држава и народа, а Србија и Срби то јесу и увек ће бити" - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести