ПРЕДСЕДНИК ЦРНОГОРСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА МАЛОВИЋ ЧЕСТИТАО ВУЧЕВИЋУ Пуна подршка у борби за очување Космета, мир и стабилност и економски развој  

Председник Националног савета црногорске националне мањине Драгољуб Маловић упутио је честитку Милошу Вучевићу поводом избора за председника Владе Србије.
s
Фото: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

- Поштовани господине Вучевићу, примите моје искрене честитке поводом избора за преседника Владе Републике Србије. Разумејући сложене геополитичке околности пружамо вама и будућој Влади пуну подршку у будућој борби за очување Косова и Метохије, мира и стабилности и борби за даљи економски развој Србије, коју ћете водити заједно са председником Александром Вучићем - поручио је Маловић. - Такође, уверавам вас да имате пуно разумевање и саосећајну подршку црногорске националне мањине у Србији у вези с активностима везаним за спречавање изгласавања наметнуте Резолуције о наводном геноциду у Сребреници и настојањима да онемогућите пријем такозване државе Косово у Савет Европе.

„Уважени господине Вучевићу, уз срдачне жеље да остварите успех на свим пољима, допустите ми да са Вама поделим и наду да ћете као одговоран, одлучан и искусан политичар, чији корени воде порекло из јуначких Куча, успети да створите нову еру још ближих и тешњих односа Србије и Црне Горе, који ће превазићи вештачке, из иностранства креиране поделе, и који ће се, као и вековима уназад, заснивати на заједничком уверењу да су братске везе, међусобно поштовање и уважавање, изузетност која гарантује благостање грађана“, наводи се у честитки.

 - Савет црногорске националне мањине сматра да Србија и Црна Гора треба заједно да стоје на бранику истине, правде и слободе, и да заједно раде на пројектима који имају капацитет да обезбеде мир, стабилност и просперитет наших братских држава, али и целокупног региона – наводи се у честитки Драгољуба Маловића, председника Националног савета црногорске националне мањине у Србији.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести