"ПОВИКА НА ВУКА, А ЛИСИЦА МЕСО ЈЕДЕ” Дина Вучинић послала јасну поруку опозицији: У лажи су кратке ноге, борци за фер и поштене изборе ухваћени како варају

Саопштење чланице Извршног одбора Српске напредне странке, Дине Вучинић, у којем се истиче да на изборима не побеђује онај ко боље лаже и вара, него онај ко говори истину и за кога гласају грађани, преносимо у целости:
Дина Вучинић

-Ко је навикао да ради незаконито, да вара и краде, не уме другачије. Опозиција од пораза на децембарским изборима води кампању против СНС-а о наводним фантомским бирачима, иако је целој Србији било је јасно да је то био само бедни алиби за претрпљени пораз, а онда је коалиција „Удружени новосадски дилетанти“, коју чине нови и стари ДСС, четници, партизани, анархолиберали, комунисти, националисти, ухваћена како вара приликом предаје изборне листе у Новом Саду. Мудар је српски народ који каже “Повика на вука, а лисица месо једе”, а још је истинитија мудрост да су „у лажи кратке ноге“.
И уместо да упуте извињење грађанима Новог Сада и целокупној јавности Србије, они свој бедни покушај преваре покушавају да прикрију бесмисленим лажима да им је листа враћена на дораду из страха Српске напредне странке, од њихове снаге и моћи.
Каква и колика лаж је у питању сведочи чињеница да су локални избори расписани 26. априла, али да 17 дана није било довољно да „Удружени новосадски дилетанти“, који укупљају 12 странака и покрета, прикупе и предају валидну документацију.
И немојте да се вадите да је Српска напредна странка узурпирала све нотаре. СНС је 27. априла, дан након расписивања избора, за неколико сати прикупила потписе и предала листу. Дакле пуних 16 дана сви нотари и све време овог свата вам је било на располагању. Узалуд! Вама ни 14 година није довољно да схватите да политика није за преваранте већ за озбиљне људе. Ви сте навикли да се вама верује на реч, јер сте ви „проевропске демократске снаге“ и сад сте шокирани, кад сте уваћени у траљавим шибицарским триковима.
Навика је друга природа. Ви сте током 12-годишње владавине навикли да варате. У ваше време бирачки списак је увећан за 260.000 бирача, иако је у исто време Србија изгубила 460.000 становника. Та чаролија је могла да падне на ум и пође за руком само вама и никоме никада више.
Ако успете да исправите нетачне податке у складу са законима који су мењани у ваше време и поново, на ваш захтев допуњавани уочи ових избора, видимо се 2. јуна у још једном вашем катастрофалном поразу, и још једном убедивом тријумфу Српске напредне странке и Новосађана. На изборима не побеђује онај ко боље лаже и вара, него онај ко говори истину и за кога гласају грађани.
 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести