Петковић поручио: Срам вас било Дора Бакојани

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оштро је данас критиковао известиоца Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) за пријем тзв. Косова Дору Бакојани због ауторског текста у којем је навела да су од Приштине тражене бројне реформе, а није поменула кршења права Срба и неиспуњавање обавеза међу којима и формирање Заједнице српских општина (ЗСО).
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

"Срам Вас било Дора Бакојани! Не зна се шта је горе, да ли Ваш скарадни извештај или све што кажете у одбрану тзв. Косова", поручио је Петковић је у објави на платформи Икс.                               

Нагласио је да у извештају Бакојани ПССЕ, који је назвао срамотним, нема ни речи о томе да Приштина није формирала ЗСО, као и да се на КиМ свакодневно крше права Срба.

"Помињете наводне бројне реформе које су стављене тзв. Косову за чланство у СЕ, а реч нисте рекли да Приштина 11 година није формирала ЗСО, да сваког дана хапси и пребија Србе, да Приштина 10 месеци зауставља промет српске робе, да укида динар и забрањује плате и пензије Србима, спроводи етничко чишћење Срба, врши институционално насиље, намеће лажне градоначелнике на северу, преорава српска гробља и отима српску имовину... Тога нема у Вашем срамном извештају", навео је Петковић.

Бакојани  је у ауторском тексту за Еуропеан Wестерн Балканс навела да ниједном кандидату за чланство у Савету Европе није тражено више реформи него тзв. Косову пре расправе о чланству у тој организацији.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести